Antena 3 CNN Politică Rareş Bogdan: E prea puţin pentru Klaus Iohannis funcţia de comisar european. Sunt două poziţii-cheie, să vedem cine le ocupă

Rareş Bogdan: E prea puţin pentru Klaus Iohannis funcţia de comisar european. Sunt două poziţii-cheie, să vedem cine le ocupă

de Milena Niță    |   

Prim-vicepreşedintele PNL, Rareş Bogdan, a declarat duminică, la Antena 3 CNN, că este prea puţin pentru Klaus Iohannis funcţia de comisar european, referindu-se la negocierile pentru funcţiile la nivel european.

„E prea puţin pentru Klaus Iohannis funcţia de comisar european”, a spus Rareş Bogdan, la Antena 3 CNN.

Despre ce funcţie ar putea prelua preşedintele Iohannis, prim-vicepreşedintele PNL a arătat că trebuie urmărite evoluţiile în perioada următoare.

El a menţionat că „sunt două poziţii-cheie, două poziţii importante pe care vedem cine le ocupă”, făcând referire la cea de comisar pe Apărare şi Înalt reprezentant pentru Ucraina.

„Urmăriţi cu atenţie evoluţiile, e votat doar preşedintele Comisiei şi preşedintele Parlamentului, Comisia are câteva poziţii foarte importante, două dintre ele complet noi (...). 

Există două poziţii foarte importante, poziţia de nou ministru al Apărării, comisarul pe Apărare care va fi şi vicepreşedinte al Comisiei, o poziţie foarte importantă în contextul regional actual pentru Europa şi poziţia de Înalt reprezentant pentru Ucraina, care chiar dacă nu trece prin pricesul de audiere, intră în Comisie, fără poziţie executivă dar cu rol de vicpreşedinte, având rol pe parte de buget, de fonduri pentru Ucraina”, a arătat Rareş Bogdan.

Cât despre afirmaţia premierului, respectiv că el este cel care va lua decizia privind comisarul european, Rareş Bogdan a spus că „este firesc ca Marcel Ciolacu, ca preşedinte al PSD, să spună asta”.

„E absolut nornal ca, fiind într-o coaliţie, pentru că dânsul nu este singur la guvernare, este în coaliţie cu PNL. 

Deciziile majore pentru România se iau în coaliţie. Eu doar i-am reamintit să ne întrebe”, a concluzionat Rareş Bogdan.

 

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile