Antena 3 CNN Externe Putin i-a cerut ayatollahului Khamenei ca Iranul să nu atace civili în Israel. Iranul a cerut Rusiei bombardiere Su-35

Putin i-a cerut ayatollahului Khamenei ca Iranul să nu atace civili în Israel. Iranul a cerut Rusiei bombardiere Su-35

Vladimir Putin i-a cerut liderului suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei , un răspuns restrâns la presupusa ucidere de către Israel a liderului Hamas , sfătuind să nu atace civilii israelieni, au declarat două surse iraniene de rang înalt, citate de Jerusalem Post.

Mesajul, potrivit surselor, a fost transmis luni de Serghei Șoigu, un înalt aliat al liderului de la Kremlin, în cadrul unor întâlniri cu oficiali iranieni de rang înalt, în timp ce Republica Islamică își cântărește răspunsul la asasinarea lui Ismail Haniyeh.

De asemenea, Teheranul a făcut presiuni asupra Moscovei pentru livrarea avioanelor de luptă Suhoi Su-35 fabricate din Rusia, cele două surse iraniene, aflate la cunoştinţa întâlnirii de la Teheran, au declarat sursele pentru Reuters.

Teheranul a cerut Rusiei să-și instaleze sistemele avansate de apărare aeriană în Iran, mai devreme The Jerusalem Post , citând un raport al New York Times .

Această solicitare urmează condamnării de către Rusia a recentei ucideri a liderului Hamas Ismail Haniyeh și apelului său la calm în Orientul Mijlociu.

Rusia a început să furnizeze Iranului echipamente avansate de radar și apărare aeriană, iar în schimb, Iranul și-a vândut drona Shahed-107, pe care Rusia o folosește în conflictul cu Ucraina, arătând cooperarea militară în creștere dintre cele două țări.

Secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, Serghei Șoigu, a ajuns luni în Iran pentru o vizită de lucru, pentru discuții cu conducerea iraniană, inclusiv cu președintele Masoud Pezeshkian.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile