Antena 3 CNN Externe Putin l-a trimis pe Șoigu în Iran înainte de atacul iminent asupra Israelului

Putin l-a trimis pe Șoigu în Iran înainte de atacul iminent asupra Israelului

serghei soigu profimedia
Secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, Serghei Șoigu | Sursă foto: Profimedia Images
de Andreea Ştefan    |    05 Aug 2024   •   14:33

Secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, Serghei Șoigu, a ajuns luni în Iran pentru o vizită de lucru, pentru discuții cu conducerea iraniană, inclusiv cu președintele Masoud Pezeshkian, potrivit The Times of Israel.

La Teheran, fostul ministru rus al Apărării va purta discuții cu secretarul Consiliului Suprem de Securitate Națională al Iranului, Ali Akbar Ahmadian, și cu șeful Statului Major al Forțelor Armate Iraniene, Mohammad Bagheri.

Șoigu va fi primit de președintele iranian Masoud Pezeshkian.

Discuțiile vor acoperi o gamă largă de cooperare bilaterală și consolidarea acesteia - de la securitate la comerț și proiecte economice, precum și diverse aspecte ale securității globale și regionale, a informat Consiliul de Securitate al Rusiei.

Atac iminent asupra Israelului. SUA și-a informat aliații că Iranul va lovi în următoarele 24-48 de ore

Iranul şi aliaţii săi ar putea lansa în orice moment un atac asupra Israelului, ca răspuns la asasinarea liderului politic Hamas, Ismail Hanyieh.

Secretarul de stat american Antony Blinken le-a spus omologilor din țările G7 că Washingtonul crede că un atac iranian asupra Israelului ar putea începe în următoarele 24 până la 48 de ore. 

Premierul israelian Benjamin Netanyahu spune că este pregătit să răspundă oricărui atac asupra ţării sale. 

În contextul creşterii tensiunilor din regiune, Ministerul Afacerilor Externe de la noi a emis o recomandare de urgenţă adresată celor aproape 1.500 de români care trăiesc în Liban să părăsească de urgenţă ţara. Statele Unite, Marea Britanie, Franţa şi Iordania au emis îndemnuri similare.

Iar autorităţile din Grecia şi Cipru au fost avertizate că Iranul sau teroriştii susţinuţi de Iran ar putea să vizeze obiective israeliene din aceste ţări.

Sirenele de rachete au sunat luni dimineață în orașele din vestul Galileii, în apropiere de Nahariya. Comandamentul Frontului de Interne a organizat un exercițiu în Rosh Ha'ayin.

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close