Antena 3 CNN Externe Proteste violente în Londra, după atacul cu cuțitul. Peste 100 de persoane arestate, un băiat de 17 ani acuzat de uciderea a trei fete

Proteste violente în Londra, după atacul cu cuțitul. Peste 100 de persoane arestate, un băiat de 17 ani acuzat de uciderea a trei fete

de Redacția Antena 3 CNN    |   

Un adolescent de 17 ani a fost inculpat pentru uciderea a trei fete în atacul cu cuţitul care a avut loc luni în Southport, în nord-vestul Angliei.

Serviciul de urmărire penală al Coroanei "a autorizat poliţia din Merseyside să inculpe un bărbat în vârstă de 17 ani din Banks, Lancashire", se arată într-un comunicat. Adolescentul este inculpat de "trei capete de acuzare de crimă şi zece tentative de crimă, în urma tragicului eveniment din Southport din această săptămână", a adăugat acesta.

Suspectul va fi dus joi în faţa instanţei din Liverpool, în nord-vestul Angliei. De la atac, numeroase zvonuri privind naţionalitatea sa, momentul sosirii sale în Marea Britanie sau religia sa au apărut pe reţelele sociale. Potrivit BBC, familia suspectului este originară din Rwanda.

Autorităţile au încercat să facă apel la răbdare şi prudenţă din partea unui public care cere răspunsuri cu privire la motivele atacatorului.

[GAL layout="5"]

Miercuri, poliţia britanică a mobilizat resurse importante pentru a preveni noi violenţe la Southport. Cu o zi înainte, au izbucnit ciocniri violente, condamnate ferm de guvern. O manifestaţie tensionată ca reacţie la răspunsul guvernului la atacul de luni a avut loc în apropiere de Downing Street din Londra. Manifestanții au aruncat cu sticle în polițiști.  Poliția a declarat că peste 100 de persoane au fost arestate.

Marţi seara, la Southport, au izbucnit ciocniri atribuite de poliţie unor manifestanţi de extremă dreapta, pe fondul speculaţiilor online cu privire la originea suspectului atacului, al cărui motiv este încă necunoscut şi care a îndoliat oraşul de la malul mării.

Două, trei sute de persoane au provocat incendii, au aruncat cu cărămizi într-o moschee şi au intrat în conflict cu poliţia, 53 dintre acestea fiind rănite, potrivit poliţiei.

Cinci copii sunt în stare critică

Atacul cu cuţitul a avut loc luni la prânz, în plină vacanţă şcolară, într-un club de dans, în timpul unei activităţi pentru copii pe muzica lui Taylor Swift.

Două fete, în vârstă de şase şi şapte ani, au murit în aceeaşi zi, iar o a treia, în vârstă de nouă ani, a murit marţi. Potrivit ultimului raport, alţi opt copii au fost răniţi, dintre care cinci erau încă în stare critică marţi.

De asemenea, doi adulţi au fost grav răniţi, probabil în timp ce încercau să "protejeze" copiii, potrivit poliţiei.

 

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile