Antena 3 CNN Externe Prima reacție a Rusiei după demisia lui Dmitro Kuleba: Schimbările din guvernul Ucrainei nu vor duce la negocieri de pace

Prima reacție a Rusiei după demisia lui Dmitro Kuleba: Schimbările din guvernul Ucrainei nu vor duce la negocieri de pace

de Andreea Ştefan    |   

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat miercuri că schimbările din guvernul Ucrainei nu vor influenţa „în niciun fel" perspectivele unui proces de negocieri, informează EFE. Aceste declarații au fost făcute după ce Dmitro Kuleba a demisionat din funcția de ministru de externe al Ucrainei, iar Volodimir Zelenski a anunțat că se fac schimbări în guvern.

„Nu, acest lucru nu va influenţa în niciun fel şi nu are nimic de-a face cu perspectivele unui proces de negociere", a răspuns Peskov, citat de agenţia oficială TASS, la o întrebare despre impactul pe care l-ar putea avea schimbările guvernamentale în Ucraina, potrivit Agerpres.

Totodată, purtătorul de cuvânt al Kremlinului a subliniat că Moscova ia act de toate informaţiile care vin din Ucraina.

Declaraţiile lui Peskov au coincis cu anunţul de la Kiev al demisiei ministrului de externe ucrainean Dmitro Kuleba, care este în funcţie din 2020.

Demisia lui Kuleba, care va fi abordată în una dintre sesiunile viitoare ale Radei Supreme (parlamentul ucrainean), a venit după ce miniştrii justiţiei, industriilor strategice şi mediului şi-au prezentat demisia în Parlament împreună cu şeful Fondului Proprietăţii de Stat.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, îşi anunţase anterior planurile de remaniere a guvernului.

Subiecte în articol: Rusia Dmitro Kuleba Dmitri Peskov Ucraina
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile