Antena 3 CNN Actualitate Scandal după furtună între prefect și primarul din Agigea: "N-a răspuns la telefon". "M-a sunat pe WhatsApp, eu mă certam cu oamenii"

Scandal după furtună între prefect și primarul din Agigea: "N-a răspuns la telefon". "M-a sunat pe WhatsApp, eu mă certam cu oamenii"

de Georgiana Marina    |   

Primarul localității Agigea a cerut demisia prefectului de Constanța pentru că nu a gestionat corespunzător situația din județul devastat de furtună. În replică, sâmbătă, într-o intervenție telefonică la Antena 3 CNN, prefectul Silviu Coșa a acuzat că edilul nu i-a răspuns la telefon și că angajații ISU "cu greu au dat" de el. "Mi-aș dori puțin mai mult respect", a spus el. În replică, primarul Cristian Cârjaliu a motivat că prefectul nu l-a sunat pe mobil, ci pe WhatsApp. 

UPDATE 16.00 Primarul din Agigea,  Cristian Cârjaliu, a declarat la Antena 3 CNN că a cerut demisia prefectului de Constanța pentru că în patru ani de mandat a făcut "un dezastru".

Întrebat de ce nu i-a răspuns prefectului la telefon, așa cum acesta din urmă a declarat la Antena 3 CNN sâmbătă, edilul a răspuns: "Am văzut și punctul dânsului de vedere că m-a sunat și că nu i-am răspuns. Trebuia să mă sune pe telefonul mobil pe care l-am avut în permanență la mine, nu pe WhatsApp. Convocarea unui președinte de comitet de situații de urgență, așa cum este primarul unei localități, nu se face pe WhatsApp. Se face pe telefon. Că eu în vremea respectivă, eram în stradă, mă certam cu oamenii pe acolo ca să nu să rămână blocați. Am stabilizat situația și vă și spun de ce. Omul acesta, Silviu Coca nu cunoaște administrație".

Primarul a adăugat că va pregăti un memoriu și îl va trimite premierului ca să îl demită pe prefect.

Pe de altă parte, Cârjaliu a susținut că "a făcut față evenimentelor" și că de la ora 15.00 e pe străzi: "Nu credeam că o să fie așa de rău. Undeva pe la 5.00 s-a dezlănțuit potopul, am avut, cred că peste 100m pe 100l/m² și un drum DN38 blocat. Am avut acolo ceva avarii la case, familii care au fost blocate în casă și pe care am reușit să le scoatem cu intervenția pompierilor. Nu avem victime omenești. Contabilizăm acuma tot ce înseamnă daune și inventariem toate pagubele."

De asemenea, primarul a spus că unii oameni nu au respectat recomandarea de a nu pleca la drum: "Pe DN38 am pus mașina de-a curmeziș în stradă și am spus: Domnule, nu treceți, sunt primarul localității, vă rog eu frumos, nu treceți. (Mi-a răspuns – n.r.): Lasă-mă, mă, în pace, că trebuie să plec. Trebuie să ajung la aeroport. Și s-a dus puțin mai încolo și a rămas blocat și după aia țipa după ajutor".

Știrea inițială

Cristian Cârjaliu, primarul localității Agigea, a cerut demisia prefectului Silviu Coșa pentru proasta gestionare a situației din județ.

Întrebat la Antena 3 CNN despre această solicitare a edilului, Coșa a răspuns: "Aș fi vrut să-mi răspundă azi-noapte la patru, când l-am sunat, așa cum am discutat de altfel cu toți primarii din zonele afectate. Cum am discutat încă de ieri, de la prânz, de când codul a fost anunțat, cu greu au reușit colegii de la ISU să dea de domnia sa. Mi-aș dori puțin mai mult respect, dar ne-am obișnuit cu această situație."

Întrebat despre situația din județ, Silviu Coșa a declarat că cele mai mari probleme sunt în zona de sud a litoralului, pentru că în zona Mangalia și stațiunile aferente precipitațiile au atins cote record de 225 litri pe metrul pătrat. El a spus că au fost rezolvate problemele cu alimentarea cu energie electrică.

"Noi încă de ieri am convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență și am emis atenționări cuprinzând inclusiv măsurile pe care autoritățile locale trebuiau să le îndeplinească. E vorba în primul rând de avertizare a populației și de asigurarea mijloacelor și forțelor de intervenție și bineînțeles, de asigurare a funcționalității rețelelor de utilități.  

Cum am spus, zona Mangalia este cea mai afectată, cu stațiunile aferente. Probleme au fost și în zona Amzacea, unde chiar a fost nevoie de intervenția unei bărci gonflabile pentru a extrage din clasă o persoană aflată în pericol. Din fericire, nu au fost victime. Din fericire, nu a fost nevoie de evacuări masive, ele au fost doar punctuale și tot un lucru bun este că acel cod roșu hidrologic a anunțat încă de ieri pentru râurile din județul Constanța, Casimcea și Urluia nu s-a materializat. Au fost, în schimb, aceste precipitații foarte abundente. Ele vor continua, nu în acesta ritm, însă se menține un cod portocaliu până mâine dimineață la nivelul județului Constanța, în special pe fâșia litoral", a mai spus prefectul.

 

 

 

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile