Antena 3 CNN Actualitate Locale Ploaie record în Mangalia, au căzut 226 de litri pe metrul pătrat. Cod roșu de inundații în Dobrogea, se vor depăși cotele de apărare

Ploaie record în Mangalia, au căzut 226 de litri pe metrul pătrat. Cod roșu de inundații în Dobrogea, se vor depăși cotele de apărare

inundatii in mangalia
La stația ANM Mangalia au fost înregistrată o cantitate record de 226l/mp în 12 ore. FOTO: Captură video WhatsApp
de Georgiana Marina    |    31 Aug 2024   •   11:50

La stația ANM Mangalia au fost înregistrată o cantitate record de 226l/mp în 12 ore. Este un record absolut pentru această perioadă. A plouat în 12 ore cât pentru jumătate de an.

Meteorologii avertizează că sunt așteptate furtuni puternice și în zona țărmului bulgăresc.

Hidrologii au emis un cod roșu de inundații până duminică la ora 12.00 pe râurile din jumătatea de sud a judeţului Constanţa.

Avertizarea Hidrologică cod roșu vizează în principal fenomenele de scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale, care se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri mici din zona litorală a judeţului Constanţa, situate la sud faţă de Canalul Dunăre – Marea Neagră.

De asemenea, până duminică la ora 16.00 este cod portocaliu pe râurile din  Tulcea și Constanţa.

Sunt anunțate scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate, cu posibile depăşiri ale cotelor de apărare.

 

×
Citește mai multe din Locale
» Vezi toate știrile din Locale
Cele mai noi știri
Parteneri
x close