Antena 3 CNN Actualitate Poliția anchetează cazul de la Opera Națională, după dezvăluirile despre abuzuri, scandaluri sexuale și consum de droguri

Poliția anchetează cazul de la Opera Națională, după dezvăluirile despre abuzuri, scandaluri sexuale și consum de droguri

de Bianca Chirilă    |   

Poliția Română a anunțat, joi, că anchetează cazul de la Opera Națională din București, care este în mijlocul unui scandal imens, legat de abuzuri, scandaluri sexuale și consum de droguri.

Autoritățile au transmis, joi, într-un comunicat că anchetează cazul de la Opera Națională din București.

„Până la acest moment, la nivelul Secției 17 Poliție nu a fost înregistrată nicio sesizare, cu privire la aspectele apărute recent în mass-media”, se mai transmite în comunicat.

În cauză, polițiștii Secției 17 „s-au sesizat din oficiu în vederea stabilirii cu exactitate a situației de fapt”.

„De asemenea, în ceea ce privește informațiile privind consumul de substanțe interzise, Brigada de Combatere a Criminalității Organizate București efectuează verificări cu privire la aspectele din competență”, a mai precizat Poliția.

În contextul scandalului de la SNSPA, dezvăluiri bombă despre abuzuri, scandaluri sexuale și consum de droguri ies la iveală din birourile fostului management al Operei Naționale București. Fănel Ignat, fostul director a scris pagini întregi despre cadourile opulente pe care le-a oferit amantei, despre cum aceasta i-a bătut soția chiar în biroul acestuia și despre cum se cumpărau droguri, chiar pe holurile ONB.

Dezvăluirile sunt făcute chiar de fostul director interimar ONB, Fănel Ignat, care a scris, de mână, rând cu rând, pe un set de hârtii scandalurile obscene prin care a trecut cu amanta pe care a angajat-o chiar la ONB. 

„Scrisoarea pierdută” pare că ar fi fost scrisă de Ignat pentru propria protecție, numai că lucrurile care apar scrise de fostul director interimar de la Operă îl descalifică total pe acesta și trădează o lipsă crasă de responsabilitate în managementul instituției, care ar fi fost folosită exclusiv în scop personal.

Acuzat de hărțuire de amantă, fostul director se apără: „Că la concerte și repetiții venea drogată tot hărțuire?!”

Un set halucinant de „argumente” prin care Fănel Ignat (fost director interimar ONB) se apăra de acuzațiile de hărțuire apar scrise de acesta pe un set de hârtii care au ajuns în posesia presei. Scandalul de la Opera trena de ani de zile și toți din instituție știau, doar că din teamă sau rușine nimeni nu a spus nimic, exact ca în scandalul de la SNSPA.

Reacția fostului director

Fostul director al Operei Naţionale Bucureşti, Ştefan Ignat, a avut și o primă reacţie în scandalul izbucnit la instituţie şi a declarat, în exclusivitate pentru Antena 3 CNN, că este o acţiune împotriva sa.

Ignat susţine că totul ar fi o acţiune mediatică împotriva sa, pentru a-l speria şi a renunţa la funcţia din fruntea instituţiei de cultură pe care a câştigat-o prin concurs.

„Vă pot spune că este, probabil, o acțiune mediatică împotriva mea, pentru că eu am câștigat un concurs, am câștigat în instanță. 

Da, s-a propus desființarea Operei, în acest context general, toată lumea unde să dea. Vine la Ignat la Operă și atunci zice: „hai să îi găsim acestui domn una și alta".

Numai că eu am acest concurs câștigat, am hotărâre definitivă în instanță. 

Am fost la minister și am negociat contractul. Deci nu înțeleg de ce "hai să-l speriem".

Noi am mai trecut o dată prin asta, prin 2020-2021, prin această defăimare. Nu am nimic de comentat”, a afirmat Ştefan Ignat, fost director al Operei Naţionale Bucureşti.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile