Antena 3 CNN Politică Panourile cu „ostașul” Ciucă, plătite cu milioane din banii publici. Rareș Bogdan: „Am închiriat spațiu electoral. Nu e pentru carte”

Panourile cu „ostașul” Ciucă, plătite cu milioane din banii publici. Rareș Bogdan: „Am închiriat spațiu electoral. Nu e pentru carte”

de Mia Lungu    |   

PNL a plătit din bani publici pentru cele 400 de panouri stradale care ar promova în toată țara cartea lui Nicolae Ciucă, „Un ostaș în slujba țării”, arată o investigație snoop.ro. Prim-vicepreşedintele PNL, Rareş Bogdan, a dat detalii, la Antena 3 CNN, despre închirierea panourilor și costurile aferente. 

Acesta spune că panourile nu au legătură cu promovarea unei cărți „E vorba de o personalitate, președintele PNL, legat ca vector de politicile liberale”, spune acesta, deși pe afișe nu există sigla Partidului Național Liberal, ci titlul cărții lui Nicolae Ciucă, nelansată încă. „A existat sigla PNL, pe toate panourile”, insistă Rareș Bogdan.

„O carte ar trebui să coste oricât și investiția în cultură ar trebui să fie extrem de mare, ca și cea în sport, dar în cazul acesta este greșit. Noi vorbim de un contract, pe 10 luni de zile, făcut de Partidul Național Liberal, un deal foarte bun cu firmele de panotaj publicitar, într-un moment în care nu știam câte campanii electorale vom avea, că vom avea opt luni, adică patru luni, campania locală, campania europarlamentară, apoi campanie prezidențială și campanie parlamentară.

Nu știam că vom ajunge să discutăm și să comasăm aceste alegeri, practic în patru luni de zile, toată campania. Noi am făcut un deal pe 10 luni de zile cu firmele de panotaj, în care nimeni nu putea să ne ocupe aceste panouri și nimeni nu putea să ni le să ni le achiziționeze, în afară de Partidul Național Liberal, vorbim de 920 sau 720 de panouri, nu mai țin minte exact.

Dar banii care au fost plătiți, nu au fost plătiți pentru o carte, că nici în Harry Potter nu s-a investit atât. Deci nu e pentru o carte, ci pentru promovare a acțiunilor Partidului Național Liberal, a președintelui Partidului Național Liberal, principal stindard, vector de comunicare al PNL, a liderilor PNL, a istoriei.

Am făcut asta în momentul zilei partidului, a EPP, am avut o lună jumate, aproape două, de campanii cu congresul EPP de la București. Deci a fost o închiriere a acestor panouri pentru 10 luni de zile, cu plata în rate egale.

Nu e vorba de promovarea unei cărți, e vorba de o personalitate, președinte al Partidului Național Liberal, un om legat ca vector de politicile liberale. (...) A existat sigla PNL pe toate panourile. Probabil au rămas (n.r. panourile fără siglă) din timpul campaniei, când nu mai aveai voie să afișezi.

Întrebat dacă a citit cartea lui Nicolae Ciucă, Rareș Bogdan a spus: „Am citit pasaje și o să fie un o carte care arată personalitatea domnului Ciucă, arată cariera domnului Ciucă, arată legăturile cu Partidul Național Liberal, cu liberalismul. O lansează în curând. O să vă comunice chiar el în curând.”

Premierul Marcel Ciolacu a fost întrebat miercuri, de reporterul Antena 3 CNN, ce părere are despre panourile cu Nicolae Ciucă plătite din banii statului, mai exact din subvențiile acordat de stat partidelor politice.

„Am înțeles că au fost folosite la lansarea unei cărți. O să fie un bestseller, sunt convins, mai ales daca ținem cont de ce promovare a avut.”, a spus Marcel Ciolacu.

„Îi recomand lui Marcel Ciolacu să citească și el cartea, poate avea multe de învățat. Promit să îi trimit un exemplar, cadou. Sper că va fi un bestseller, pentru că toate încasările vor merge către inițiative caritabile.”, a transmis Nicolae Ciucă, miercuri.

Cât au costat panourile cu Nicolae Ciucă și titlul „un ostaș în slujba țării”

- 400 de panouri de outdoor cu imaginea lui Nicolae Ciucă
- 762 de afișaje cu imaginea lui Nicolae Ciucă

Preţ pentru perioada 15 mai – 15 iunie: 
- 510.000 de euro chirie, TVA și taxe locale
- 450.000 de euro pentru producere şi montaj

Preţ aproximativ pentru 3 luni şi jumătate:
- 2 milioane de euro

 

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile