Antena 3 CNN Politică „Un ostaș în slujba țării” strică prietenia dintre Ciolacu și Ciucă: „O să fie un bestseller, sunt convins”/„Îi trimit cartea cadou”

„Un ostaș în slujba țării” strică prietenia dintre Ciolacu și Ciucă: „O să fie un bestseller, sunt convins”/„Îi trimit cartea cadou”

ID265802_INQUAM_Photos_George_Calin (1)
Nicolae Ciucă urmează să lanseze cartea „Un ostaș în slujba țării”. Panourile au împânzit însă țară încă dinainte de alegerile locale. Foto: INQUAM Photos/George Călin
de Robert Kiss    |    07 Aug 2024   •   17:40

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, îi răspunde partenerului de coaliție Marcel Ciolacu după ce liderul PSD a declarat ironic că speră să fie un bestseller cartea scrisă de Ciucă. „Îi recomand să citească și el cartea”, a scris Ciucă, pe Facebook.

„Îi recomand lui Marcel Ciolacu să citească și el cartea, poate avea multe de învățat. Promit să îi trimit un exemplar, cadou. 
Sper că va fi un bestseller, pentru că toate încasările vor merge către inițiative caritabile”, a scris Nicolae Ciucă. 

Replica liderului PNL vine după ce Marcel Ciolacu a ironizat, miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, cartea „Un ostaș în slujba țării” a partenerului său de coaliție, Nicolae Ciucă. Premierul a spus că „o să fie un bestseller”, asta după ce investigația Snoop a dezvăluit faptul că PNL a cheltuit până acum două milioane de euro pentru promovarea cărții.

Marcel Ciolacu a fost întrebat miercuri de o jurnalistă despre sumele considerabile plătite de PNL din fonduri publice pentru producerea și montarea panourilor care promovează cartea lui Nicolae Ciucă, panouri care au apărut pe drumurile din România.

„Am înțeles că au fost folosite (fondurile- n.r.) la lansarea unei cărți. O să fie un bestseller, sunt convins, mai ales dacă ținem cont de ce promovare a avut”, a declarat Ciolacu.

Nu este pentru prima dată când cei doi parteneri de guvernare fac schimb de replici de la distanță. Pe data de 27 iunie, aflat la Bruxelles, Marcel Ciolacu a lansat un atac dur la adresa lui Nicolae Ciucă, în contextul neînțelegerilor de atunci privind stabilirea datei alegerilor prezidențiale. „Poate trebuie să înțelegem că onoarea nu este doar pe panouri, onoarea este și în discuțiile în cadrul coaliției” a declarat atunci Marcel Ciolacu.

Tensiunile între PSD și PNL au crescut, după ce liberalii au anunțat că vor guvernare cu partidele de dreapta

Tensiunile dintre PSD și PNL au crescut în ultima perioadă, după ce liberali au anunțat că vor să facă după alegeri coaliție cu partidele de dreapta.

Ciucă a declarat recent, despre discuţiile cu liderii dreptei, că a deschis dialogul pentru o astfel de punere laolaltă a forţelor politice de dreapta şi pot discuta pentru un proiect politic care să vizeze o linie de abordare comună pentru campania electorală la prezidenţiale şi parlamentare. Despre o continuare a guvernării cu PSD, după alegeri, Ciucă a arătat că atât timp cât Partidul Naţional Liberal este dispus la dialog pentru un proiect comun pe dreapta, atunci intenţia este pentru o guvernare de dreapta.

„V-am spus nişte cifre din celebra guvernare de dreapta care, dacă am fi fost corecţi, aşa, trebuia atunci când cu toţii ştim că eram aproape de o criză socială, ca să nu mai vorbesc de criză economică, de criză energetică, cu acel ministru celebru care ţipa că să lăsăm piaţa liberă şi am fi avut astăzi o inflaţie de peste 30%... cred că ar fi corect să explice cum am avut discuţiile ca PSD-ul, care cel mai bine ar fi stat atunci în opoziţie, şi-a asumat intrarea la guvernare şi bine am făcut, pentru că în acest moment vedem realizările”, a spus miercuri Ciolacu, întrebat despre planurile colegilor de guvernare.

×
Citește mai multe din Politică
» Vezi toate știrile din Politică
Cele mai noi știri
Parteneri
x close