Antena 3 CNN Externe Mapamond Nunta prințesei Martha Louise și a șamanului american „înviat din morți” a început. Povestea relației care a surprins o țară întreagă

Nunta prințesei Martha Louise și a șamanului american „înviat din morți” a început. Povestea relației care a surprins o țară întreagă

de Mia Lungu    |   

Au început festivitățile pentru nunta prințesei norvegiene Martha Louise cu iubitului ei american, Durek Verrett, șaman autointitulat.

Sute de invitați au sosit joi în orașul Alesund, în vestul Norvegiei, pentru o „întâlnire și salut” într-un hotel istoric.
Vineri, aceștia au călătorit pe mare spre orașul pitoresc Geiranger, pe malul unui fiord desemnat sit al patrimoniului mondial UNESCO. Potrivit programului de nuntă, invitații se vor bucura de un „prânz ușor pe vapor, în timp ce vor admira munții maiestuoși și cascadele”, transmite BBC.

[GAL layout="5"]

Cuplul se va cununa sâmbătă în cadrul unui eveniment privat

Se spune că vor fi prezenți membri ai familiei regale suedeze, alături de diverse persoane influente din social media și personalități TV, inclusiv vedeta americană de reality show și modelul Cynthia Bailey.

Potrivit presei norvegiene, invitații au fost rugați să nu folosească telefoane mobile sau aparate foto în timpul festivităților și să nu posteze nimic pe rețelele sociale.

Prințesa Martha Louise, 52 de ani, și Durek Verrett, 49 de ani, și-au anunțat logodna în 2022.

Prințesa - fostă călăreață și cea mai mare dintre cei doi copii ai regelui norvegian Harald - a fost căsătorită anterior cu regretatul scriitor și artist Ari Behn, cu care a avut trei fiice - Maud, Leah și Emma. Cei doi au divorțat în 2017. Behn, care a discutat despre suferința sa cauzată de depresie, a murit în ziua de Crăciun 2019.

Prințesa Martha Louise a Norvegieia condus o școală unde elevii învățau să ”vorbească cu îngerii”

Martha Louise a stârnit controverse în Norvegia timp de decenii pentru implicarea sa în tratamente alternative. Ea și-a pierdut titlul onorific de „Alteța Sa Regală” în 2002 pentru a i se permite să își înceapă propria afacere. În 2007, ea a anunțat că este clarvăzătoare și, până în 2018, a condus o școală despre care spunea că îi învață pe elevi să „creeze miracole” și să vorbească cu îngerii.

Anul trecut, Märtha Louise i-a spus unui reporter BBC că a existat atât de multă „agitație” cu privire la decizia sa de a urma o cale diferită de cea a unui „regal tradițional”.

„Au existat multe critici de-a lungul anilor, în special din cauza faptului că sunt spirituală - iar în Norvegia, acest lucru este tabu”, a spus ea.

Mirele este un șaman american care susține că a „înviat din morți” și că în copilărie i s-a prezis că se va însura cu prințesa Norvegiei

Între timp, dl Verrett afirmă pe site-ul său că este un șaman din a șasea generație, „slujitor al lui Dumnezeu și activator energetic”, care „demistifică spiritualitatea” prin „învățăturile sale lipsite de sens”.

Într-un interviu acordat revistei Vanity Fair, el a susținut că a înviat din morți și a spus că, atunci când era copil, o rudă i-a prezis că se va căsători într-o zi cu prințesa Norvegiei.

Prințesa Märtha Louise și-a anunțat relația cu dl Verrett cu o postare pe Instagram în 2019. Poate în speranța de a preîntâmpina eventualele critici, ea a scris: „Pentru aceia dintre voi care simt nevoia să critice: Nu vă grăbiți. Nu depinde de voi să alegeți pentru mine sau să mă judecați. Șamanul Durek este doar un bărbat cu care îmi place să-mi petrec timpul și care mă împlinește”.

Cu toate acestea, mulți norvegieni nu l-au acceptat încă pe deplin pe dl Verrett. „Ei cred că a spus lucruri foarte ciudate și că există multe diferențe culturale”, a declarat corespondentul regal al televiziunii norvegiene NRK, Kristi Marie Skrede. „Mulți oameni de aici sunt foarte critici față de ceea ce spune și face dl Verrett în rolul său de șaman”.

În ciuda convingerilor spirituale ale cuplului, ceremonia de nuntă din acest weekend va urma un canon mai tradițional, cu preotul paroh Margit Lovise Holte oficiind conform liturghiei de nuntă a Bisericii norvegiene.

Când logodna a fost anunțată pentru prima dată, radiodifuzorul de stat norvegian NRK a raportat că dl Verrett se va muta în Norvegia și se va alătura familiei regale fără a deține un titlu. El și Märtha Louise ar fi cumpărat acum o casă în Norvegia.

Ce spune regele Harald al Norvegiei despre mirele șaman

În 2022, palatul norvegian a anunțat că Märtha Louise va „renunța la rolul său de patronaj”, deoarece ea și dl Verrett au încercat să „facă o distincție mai clară între activitățile lor și Casa Regală a Norvegiei” și să „prevină neînțelegerile cu privire la Casa Regală”. Acesta a adăugat că regele Harald a decis că prințesa își va păstra titlul, dar că nu îl va folosi în demersurile sale comerciale.

La momentul respectiv, regele Harald a declarat reporterilor norvegieni că dl Verrett a fost „un tip grozav” și că cei doi „au râs mult, chiar și în această perioadă dificilă. Cred că atât noi, cât și el am înțeles mai bine despre ce este vorba și am căzut de acord să nu fim de acord”.

Cu toate acestea, în vară, Märtha Louise a fost criticată după ce numele ei și titlul regal au apărut pe eticheta unui gin de nuntă comemorativ creat pentru a marca nunta ei.Dna Skrede a declarat că mulți norvegieni sunt „sătui de acest comportament”, care, în opinia unora, arată că prințesa „nu își respectă” tatăl.

Iubitul rege Harald, în vârstă de 88 de ani, a urcat pe tron în 1991 și este unul dintre cei mai longevivi monarhi din Europa. În aprilie, au fost anunțate planuri de reducere a angajamentelor sale publice „din considerație pentru vârsta sa”.

Prințesa și șamanul vor apărea într-un documentar Netflix despre relația lor

Localnicii sunt, de asemenea, supărați că presa norvegiană este exclusă de la acoperirea nunții, deoarece cuplul a semnat contracte cu revista Hello! pentru acoperire exclusivă. „Acest lucru înseamnă că publicul nu va ști sau nu va vedea nimic despre ea decât dacă va cumpăra revista”, a declarat dna Skrede.

Miercuri, a fost dezvăluit, de asemenea, că cuplul a lucrat cu Netflix timp de un an la ceea ce gigantul de streaming a numit un „documentar profund și emoționant” despre relația lor.

„Vom deveni mai globali și nu există nimic mai puternic decât dragostea care ne alimentează”, a scris dl Verrett pe Instagram.

Prințesa Martha Louise este cel mai mare copil al regelui Harald și al patrulea în ordinea succesiunii la tron. Fratele ei mai mic, prințul moștenitor Haakon, îi va succeda tatălui său ca rege.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile