Antena 3 CNN Actualitate Noi detalii înfiorătoare despre trecutul criminalului „Șacalul”. Criminolog: „Un individ care și-a perfecționat stilul”

Noi detalii înfiorătoare despre trecutul criminalului „Șacalul”. Criminolog: „Un individ care și-a perfecționat stilul”

de Carmina Pricopie    |   

Noi detalii apar despre criminalul de la Constanța, pe măsură ce procurorii continuă ancheta privind uciderea celor două femei de către Niculae Mitrea, zis „Șacalul”. În urmă cu 8 ani, acesta a violat o fată cu handicap în vârstă de 15 ani. Pentru fapta sa a primit 5 ani de închisoare, deși avea antecedente. Dan Antonescu, expert criminolg, spune că „avem de a face cu un individ care și-a perfecționat stilul” și că, cel mai probabil, dacă anchetatorii vor proba toate faptele acesta va fi condamnat la închisoare pe viață.

Detalii înfiorătoare apar despre profilul criminalului de la Constanța. Niculae Mitrea avea numeroase antecedente care ar fi arătat cât de perciculos era. Prima faptă pentru care a primit o sentință a fost săvârșită la vârsta de 17 ani. Atunci a întreținut acte sexuale cu o minoră, fiind vorba despre o fetiță de 12 ani. Pentru această faptă a primit o măsură educativă de supraveghere pe o perioadă de 6 luni. Asta nu înseamnă că a fost închis, doar că familia și DAGSP l-au supravegheat timp de 6 luni.

În 2016, acesta a violat o fată de 15 ani. Potrivit dosarului din instanță, Mitrea și-a chemat și un prieten care a întreținut relații sexuale cu copila.

„În cursul lunii octombrie 2016, persoana vătămată în vârstă de 15 ani s-a împrietenit pe o reţea de socializare cu inculpatul, iar ulterior cei doi au purtat diferite discuţii pe reţeaua de socializare, iar la un anumit moment inculpatul a vizitat-o pe persoana vătămată în curtea Şcolii gimnaziale din localitatea Ceamurlia de Jos ocazie cu care inculpatul a realizat faptul că aceasta prezintă un handicap fizic si psihic vizibil, respectiv „avea faţa strâmbă”, „mergea greu”, „avea probleme la o mână”, „gândea ca un copil”, „avea probleme de vorbire”. “

„Ajungând în marginea localităţii, inculpatul i-a spus persoanei vătămate să îl însoţească în interiorul unei case părăsite, iar aceasta l-a însoţit pe inculpat fără a se opune sau a întreba motivul. Când au intrat în casa respectivă, inculpatul a început să îi adreseze cuvinte frumoase persoanei vătămate, spunându-i că o iubeşte şi fredonându-i melodii de dragoste, apoi i-a propus să întreţină raporturi sexuale. în primă fază persoana vătămată a refuzat propunerea făcută, însă la insistentele inculpatului care a continuat prin a-i spune vorbe frumoase a acceptat întreţinerea relaţiilor sexuale.”

„Inculpatul MITREA NECULAI s-a deplasat la locul indicat şi i-a spus persoanei vătămate să urce în maşina prietenului său, partea vătămată a refuzat motivând ca este târziu şi că vrea să meargă acasă, însă la insistentele inculpatului, care a folosit si un ton răstit spunându-i „ce faci?, vrei sa fugi?” persoana vătămată a acceptat, urcându-se în maşină.”

„După consumarea actelor sexuale, suspectul a plecat cu autoturismul înspre loc. Ceamurlia de Jos, abandonând-o pe minora pe marginea DJ 222, în locul în care a fost identificată de organele de poliţie.”

SURSA: JUDECĂTORIA BABADAG

Pentru această faptă, Niculae Mitrea a fost condamnat la 5 ani și 4 luni de închisoare.

Expert criminolog: „Avem de a face cu un individ care și-a perfecționat stilul”

De asemenea, criminalul, poreclit Şacalul, era cercetat de poliţişti în momentul în care le-a omorât pe cele două fete Denisa și Delia. Acesta avea mai multe condamnări și pentru conducere fără permis.

Prima victimă despre care spun anchetatorii că ar fi ucis-o Șacalul este Denisa Iana. Avea 28 de ani, era din Timișoara. Ar fi fost ucisă pe 02.07.2024. După prima crimă, potrivit datelor obținute în exclusivitate, pe 31 iulie, a fost condamnat la 1 an și 10 luni de închisoare, cu detenție, de către Judecătoria Tulcea pentru conducere fără permis, pentru refuz de recoltare de probe biologice și pentru furt în scop de folosință. A 2-a crimă a avut loc pe 27 august. Procurorii spun că el ar fi fost cel care a ucis-o pe Delia Avram, o tânără în vârstă de 34 de ani din Timișoara. Cadavrul ei a fost găsit în apropiere a lacului Sinoi.

„Am văzut un corp, un cadavru. Prima dată era lângă șanț, și când am ajuns era tras 7 metri mai încolo de șanț. De la brâu în sus era mâncat. (...) Era un cadavru mâncat de șacali, întins pe arătura asta pe aici”, spun martorii care au găsit cadavrul pe câmp.

Expertul criminolog Dan Antonescu a explicat, în exclusivitate la Antena 3, cum acționează un astfel de criminal periculos, dar și riscurile la care s-a expus cele două femei care ar fi fost escorte.

„Cele două femei practicau o meserie care le expune la pericole majore. Trebuie documentată foarte bine toată activitatea acestui individ. Sunt convins că mai are complici în afară de concubină și fiul acesteia. (...) Avem de a face cu un individ care și-a perfecționat stilul de a se apăra. Să nu uităm că el și-a dat mesaje de pe telefonul victimei, tocmai în ideea de a induce iluzia că femeia aceea trăiește. Anchetatorii au misiunea de a proba fără ajutorul lui faptele. Trectul, istoricul lui infracțional, deja reduc spre zero șansa aplicării unor circumstanțe atenuante. Pedeapsa va fi categoric închisoare pe viață”, spune expertul criminolog, Dan Antonescu.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile