Antena 3 CNN Externe Milei se laudă că el și Trump sunt cei mai importanți politicieni de pe planetă: Ceilalți sunt "şobolani invizibili"

Milei se laudă că el și Trump sunt cei mai importanți politicieni de pe planetă: Ceilalți sunt "şobolani invizibili"

de Georgiana Marina    |   

Preşedintele Argentinei, Javier Milei, a afirmat într-un interviu că este "unul dintre cei mai importanţi doi oameni politici" ai lumii, alături de fostul preşedinte american Donald Trump. El și-a descris rivalii politici ca fiind "liliputani" şi "şobolani invizibili".

"Îi doare că astăzi sunt unul dintre cei mai importanţi politicieni de pe planeta Pământ. Unul este Trump, iar celălalt sunt eu", a declarat Milei într-un interviu acordat canalului conservator LN+ duminică seară, scrie Agerpres.

"Sunt considerat cel mai mare apărător al ideilor de libertate din lume", a continuat cel care este şef al statului din decembrie, referindu-se la întâlnirile sale cu "cei mai mari antreprenori din lume", vedete din Silicon Valley precum Mark Zuckerberg, Elon Musk sau Jeff Bezos.

Milei, în dezacord cu parlamentul argentinian, unde partidul său libertarian este în minoritate şi unde a suferit recente eşecuri legislative, a luat în derâdere "agenda liliputană a politicienilor argentinieni nesemnificativi, şobolani invizibili, care nu vor putea niciodată să aspire la asta". "Ce viziune poate avea un şobolan despre un gigant? Niciuna", a insistat el.

Milei, 53 de ani, economist ultraliberal, libertarian şi "anarho-capitalist" potrivit descrierii sale, a bulversat politica argentiniană de la apariţia sa în urmă cu trei ani, după ce a fost ani de zile un polemist popular în talk-show-uri TV.

Mai întâi deputat la Buenos Aires, el a reuşit, cu o naraţiune "populistă" de outsider "anti-castă", să pună capăt celor 20 de ani de guvernare peronistă (centru stânga) sau a dreptei clasice. El se prezintă mereu ca fiind unul dintre modelele globale ale liberalismului.

Săptămâna trecută, el a dezvăluit viitoarea lansare pe YouTube a unei serii documentare de şase episoade, fiecare cu durata de 30 de minute, urmărind ascensiunea sa în politică, descrisă, într-un trailer deja disponibil, drept "fenomen care a captivat lumea", "campania cea epică din istorie".

Subiecte în articol: Argentina Donald Trump
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile