Antena 3 CNN Politică Mesajul lui Ciucă pentru PSD: „Dacă nu le mai convine PNL la guvernare să-şi asume bărbătește, să știm ce avem de făcut"

Mesajul lui Ciucă pentru PSD: „Dacă nu le mai convine PNL la guvernare să-şi asume bărbătește, să știm ce avem de făcut"

de Claudia Popovici    |   

Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a declarat la Antena 3 CNN, că indiferent de ce s-a discutat la Congresul PSD şi indiferent ce se întâmplă în coaliţie, trebuie continuată guvernarea. El a profitat de ocazie să sublinieze că atacurile, atât la adresa formațiunii, cât şi la adresa membrilor PNL şi a liderilor, au plecat mereu de la social democrați. În acest context, Ciucă a opinat că se aştepta ca partenerii săi de guvernare să discute la Congresul lor teme importante şi urgente pentru că românii asta așteaptă de la ei. 

 „Starea coaliției se reflectă în activitatea Guvernului. Şi îmi place că, la ceva timp când are loc o activitate politică, mai ales una de anvergură, vedem că este pusă în valoare relaţia din interiorul coaliţiei. Ca atare, ceea ce doresc să scot în evidență în acest moment este că, indiferent ceea ce se întâmplă în interiorul coaliţiei, datoria noastră este să continuăm guvernarea. 

Trebuie să vedeţi că toată acestă retorică a început săptămâna trecută când ne așteptam la cu totul altceva de la Partidul Social Democrat. Din păcate, am putut să vedem că tema centrală a congresului a fost legată cum să-şi atace partenerul de coaliţie.

Acum, din partea mea, ar fi foarte simplu să intrăm într-o spirală a acestor replici, care până la urmă nu ajută la nimic, pentru că oamenii care au așteptări de la noi, nu mai ştiu ce să înțeleagă. Pentru că le vorbim de fiecare dată despre situaţia complicată cu război la graniță, cu probleme de natură economică, cu angajamente de natură politică şi la un moment dat trecem în derizoriu prin anumite jigniri, prin a adresa o serie întreagă de cuvinte nepotrivite şi de formațiune politică şi de oameni (n.r membrii din PNL) şi de lideri. Încă o dată, nu asta așteaptă oamenii de la noi. Şi, ca să revenim la perfectul simplu, nu de la noi a început. Mă așteptam la acest Congres să vedem subiecte serioase", a spus la Antena 3 CNN, Nicolae Ciucă. 

Ciucă spune că „PNL nu va ieși de la guvernare”. „Dacă nu le mai convine PNL la guvernare să-și asume bărbătește să știm ce avem de făcut. Altfel să continue linia de decență în interiorul guvernului. S-a intrat în atmosfera de campanie, eu și Marcel Ciolacu suntem competitori. Eu îmi doresc să nu se rupă coaliția. PNL nu va dezerta de la guvernare”, a mai spus acesta.

 

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile