Antena 3 CNN Actualitate Medicul Gabriel Diaconu îşi anunţă demisia din funcția de consilier onorific al lui Rafila

Medicul Gabriel Diaconu îşi anunţă demisia din funcția de consilier onorific al lui Rafila

de Claudia Popovici    |   

Psihiatrul Gabriel Diaconu a anunţat că îşi va prezenta luni dimineaţă demisia din funcția de consilier onorific al Ministerului Sănătăţii. Decizia vine după ce medicul a avut mai multe poziţii controversate pe tema scandalului de la Spitalul Pantelimon din Capitală. 

 

Poziția mea din ultimele zile, ca și lucrurile pe care le-am scris sau declarat, reprezintă opinia mea personală, de medic, de om care lucrează în domeniul sănătății de peste 20 de ani, de expert național și internațional.

Dată fiind poziția mea de consilier onorific al ministrului Sănătății, presa a folosit această calitate benevolă drept argument c-aș vorbi, în vreun fel, în capacitate oficială.

Presa știe că, oricând am vorbit în capacitate oficială, am avut grijă să menționez asta. Vreau să cred că încă trăiesc într-o țară în care nu există delict de opinie.

Acest incendiu dement împotriva doctorilor mă obligă, însă, la următoarea decizie, pe care o anunț acum.

Din demnitate profesională, și în semn de protest la demonizarea profesiei mele de medic, după o discuție cu domnul ministru în timpul acestei după-amieze, am convenit să-mi depun demisia din funcția mea onorifică. Voi face asta luni dimineață la prima oră.

Mi-am dedicat timp, în acești aproape trei ani, dezvoltării sănătății mintale, ca domeniu, în România. Sunt mulțumit de ce am făcut. Am avut sprijin necondiționat din partea ministrului Rafila, am avut împrejur o echipă de oameni remarcabili, atât la Minister cât și la agențiile partener.

Mi-am reprezentat meseria cu mândrie. Am intrat cu capul sus într-o demnitate publică efemeră, plec cu capul sus", a scris medicul Gabriel Diaconu pe Facebook. 

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile