Antena 3 CNN Politică Marcel Ciolacu va merge la ceremonia de închidere a JO dacă România va primi înapoi medalia la gimnastică

Marcel Ciolacu va merge la ceremonia de închidere a JO dacă România va primi înapoi medalia la gimnastică

După ce a devenit vedetă în presa internațională cu anunțul despre boicotarea ceremoniei de închidere a JO de la Paris, premierul Marcel Ciolacu a fost întrebat, miercuri, dacă şi-a revizuit decizia. "A primit medalia înapoi?". "Hai să vedem această decizie", a comentat prim-ministrul, în Prahova, atunci când un ziarist i-a replicat că o astfel de situaţie ar fi posibilă.

Anterior, în cadrul unei vizite de lucru efectuată în Buzău, Ciolacu a arătat că ieşirea sa publică în ceea ce priveşte scandalul din gimnastică a avut ecouri atât la nivel naţional, cât şi internaţional.

"Am văzut că ieşirea publică a avut ecouri şi internaţionale şi în interiorul ţării şi cred că abordarea a fost una corectă. Prea mult timp, România tot timpul a găsit cineva să ne ia un drept sau... Cred că e cazul să depăşim acest moment, mai ales că vorbim de nişte copii", a spus premierul.

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, marţi, că nu va participa la ceremonia de închidere a Olimpiadei de la Paris după situaţia de la gimnastică, pe care o califică drept "scandaloasă", deoarece sportivele României au fost tratate "într-un mod absolut dezonorant".

"Am decis să nu particip la ceremonia de închidere a Olimpiadei de la Paris, după situaţia scandaloasă de la gimnastică, unde sportivele noastre au fost tratate într-un mod absolut dezonorant. Să retragi o medalie obţinută pe muncă cinstită pe baza unei contestaţii, pe care nici antrenorii şi nici tehnicienii de top nu o înţeleg, este total inacceptabil! Este inadmisibil ca, într-o competiţie de asemenea anvergură, care promovează valori precum respectul, înţelegerea şi excelenţa, o copilă care îşi câştigase onest medalia să fie privată cu brutalitate de un rezultatul muncii sale de patru ani! Eu nu am putut să îi privesc lacrimile şi să accept cu seninătate că aşa ceva este perfect normal!", a scris Ciolacu, marţi, pe Facebook.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile