Antena 3 CNN Politică Marcel Ciolacu se duce la mânăstire înainte să-și anunțe candidatura la alegerile prezidențiale

Marcel Ciolacu se duce la mânăstire înainte să-și anunțe candidatura la alegerile prezidențiale

de Adriana Duţulescu    |   

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, va merge la Mânăstirea Văratec în minivacanța de Sfânta Maria, împreună cu mai mulți lideri ai partidului, înainte de a-și anunța candidatura la alegerile prezidențiale, la Congresul care va avea loc sâmbătă, la Romexpo. 

Congresul PSD va alege noua conducere a partidului, Marcel Ciolacu urmând să fie din nou validat în funcția de președinte, însă momentul așteptat de partid dar mai ales de competitorii politici va fi anunțul legat de alegerile prezidențiale din 24 noiembrie. 

Ciolacu a evitat până acum să sună clar dacă va candida sau nu pentru Palatul Cotroceni, inclusiv unii dintre colegii săi de partid considerând că ezitările sale ar arăta că, de fapt, nu își dorește să candideze. 

În weekend-ul trecut, însă, președintele PSD a purtat însă discuții, la telefon, cu șefii organizațiilor județene, pentru a se asigura că are spijinul lor pentru această candidatură, mai ales în condițiile în care Congresul, care va reuni la București câteva mii de social-democrați, trebuie să dea un semnal triumfalist pentru lansarea campaniei electorale pentru prezidențiale. 

Social democrații s-au reunit, vinerea trecută, în ședința Consiliului Politic Național pentru a stabili detaliile organizatorice ale Congresului din 24 august, unde președintele va fi ales prin vot pe telefon, cu un cod QR. La CPN s-a discutat și despre candidatura la prezidențiale, iar un anunț al lui Marcel Ciolacu despre candidatură ar urma să fie făcut cel mai târziu pe 22 august, spune purtătorul de cuvânt al PSD.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile