Antena 3 CNN Politică PSD îl împinge pe Marcel Ciolacu la prezidenţiale. Când şi-ar anunţa oficial candidatura

PSD îl împinge pe Marcel Ciolacu la prezidenţiale. Când şi-ar anunţa oficial candidatura

marcel ciolacu profimedia
Marcel Ciolacu mai are timp până pe 22 august să-şi anunţe candidatura la alegerile prezidenţiale. Sursa foto: Profimedia Images
de Vasile Marcu    |    12 Aug 2024   •   12:11

Marcel Ciolacu este singurul candidat dorit de PSD la alegerile prezidenţiale, iar premierul şi-a alocat tot weekendul trecut pentru a discuta cu organizaţiile despre o posibilă candidatură. 

Discuţiile nu s-au limitat doar la liderii de organizaţii, pentru că Marcel Ciolacu a vrut să ştie şi părerea primarilor PSD.

A fost un rezultat așteptat de Marcel Ciolacu, pentru că nu a existat nicio organizație care să nu fie de acord cu moțiunea sa și cu candidatura.

Potrivit unor surse social-democrate, scopul discuției nu a fost doar ca Ciolacu să afle dacă sunt organizații împotriva unei candidaturi, ci mai ales să își consulte activul de partid, primarii şi președinții de organizații asupra candidaturii şi să vadă ce ar trebui să facă candidatul la alegerile prezidențiale din partea PSD pentru organizații, mai ales dacă va ajunge președinte.

Altfel spus, a fost un fel de consultare pe care a făcut-o Marcel Ciolacu în acest weekend, iar din părerile pe care le-au expus organizațiile, inclusiv primarii, își va extrage câteva idei pe care le va folosi în programul de candidatură, un fel de program de guvernare la Palatul Cotroceni. 

Rămâne ca Marcel Ciolacu să facă anunțul candidaturii sale, însă nu este clar când ar putea fi făcut. Un lucru este clar: Ciolacu spunea că nu va fi făcut nici pe rețelele sociale și nici la televizor, deci va fi făcut mai întâi în cadrul partidului. 

Marcel Ciolacu mai are timp până pe 22 august, având în vedere că atunci este termenul de depunere a candidaturilor la Partidul Social Democrat, inclusiv a moțiunii cu care candidatul se va prezenta în alegerile prezidențiale.

×
Citește mai multe din Politică
» Vezi toate știrile din Politică
Cele mai noi știri
Parteneri
x close