Antena 3 CNN Actualitate Marcel Ciolacu, despre azilele groazei: De la sute de exemple, am ajuns la nişte excepţii. Până îmi termin mandatul, nu vor mai fi

Marcel Ciolacu, despre azilele groazei: De la sute de exemple, am ajuns la nişte excepţii. Până îmi termin mandatul, nu vor mai fi

de Ioana Coman    |   

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, duminică după-amiază, că azilele de bătrâni sunt monitorizate de DGASPC, iar sistemele de control de autorizare au fost mult schimbate, de când au fost descoperite acele azile ale groazei. Ciolacu a subliniat că, de la sute de exemple, s-a ajuns acum la câteva excepţii şi a afirmat că până la finalul mandatului său de premier, în decembrie, nici aceste excepţii nu vor mai exista.

„Sunt conduse prin DGASPC judeţene. Încercăm prin controale şi ţinut ritmul. S-a schimbat tot sistemul de control, de raportare, de autorizare. E greu să schimbi trecutul într-o perioadă scurtă. Important este că de la un lucru de amploare, acum avem nişte excepţii. Cu adevărat trebuie să scăpăm şi de aceste excepţii”, a declarat Marcel Ciolacu, după ce a fost întrebat cum comentează că încă mai există azile ale groazei în țara noastră.

Potrivit premierului, de la sute de exemple s-a ajuns acum „la câteva excepții”.

„Aduceţi-vă aminte, am preluat mandatul prin august, lucrurile se ştiau de prin februarie. Nu ştiu de ce nu s-au dat, de ce din februarie nu au intervenit autorităţile române să facă ordine şi au trebuit să  ajung eu prim-ministru. De la sute de exemple am ajuns la nişte excepţii. Până îmi termin mandatul, în decembrie, aceste excepţii nu o să mai fie”, a mai spus Ciolacu.

Ultimul astfel de azil a fost descoperit, de Consiliul de Monitorizare, în judeţul Neamţ. Centrul are o capacitate de 32 de persoane, însă în incinta acestuia au fost găsiți nu mai puțin de 50 de oameni, înghesuiți, care trăiau în niște condiții mizere.

 

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile