Antena 3 CNN Actualitate Imagini șocante dintr-un nou azil al groazei. Oamenii erau ținuți nespălați în condiții mizere, în timp ce saltelele noi erau ascunse

Imagini șocante dintr-un nou azil al groazei. Oamenii erau ținuți nespălați în condiții mizere, în timp ce saltelele noi erau ascunse

BeFunky-collage-65
Condiții mizere la un centru de îngrijire din Neamț
de Laura Dinu    |    23 Iul 2024   •   15:59

Condiții greu de imaginat găsite de Inspectorii de la Consiliul de monitorizare la CABR Casa Colibri din Razboieni, județul Neamț.

Centrul are o capacitate de 32 de persoane, însă în incinta acestuia au fost găsiți nu mai puțin de 50 de oameni, înghesuiți, care trăiau în niște condiții mizere.

Potrivit surselor Antena 3 CNN, cel mai tânăr beneficiar are 22 de ani, iar cel mai în vârstă are 86 de ani. Toți sunt cu handicap mental, fizic și asociat.

Inspectorii au descoperit, pe lângă mirosul insuportabil, dormitoare suprapopulate, perne deteriorate, murdare și rupte. Niciun beneficiar nu avea haine de schimb.

Mai mult decât atât, 95% dintre saltelele de pe paturi erau murdare, deteriorate și pline de urină sau fecale.

La vederea inspectorilor, reprezentanții Centrului s-au văzut nevoiți să scoată dintr-o cameră saltele, perne și lenjerii noi.

Inspectorii de la Consiliul de monitorizare, au chemat și toate celelalte instituții ale statului în ajutor. Aceștia susțin că este inexplicabil motivul pentru care saltelele și lenjeriile noi erau depozitate, în timp ce beneficiarii erau ținuți în condiții greu de imaginat.

Consiliul de Monitorizare este o autoritate autonomă sub control parlamentar înființată pentru a proteja, promova și monitoriza modul în care drepturile persoanelor cu dizabilități aflate în instituții sunt respectate.

×
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close