Antena 3 CNN Actualitate Ligia Deca, despre cazul Bulai: Vizăm schimbarea legii, ca orice sesizare de hărţuire să intre rapid în circuitul de analiză

Ligia Deca, despre cazul Bulai: Vizăm schimbarea legii, ca orice sesizare de hărţuire să intre rapid în circuitul de analiză

de Milena Niță    |   

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a declarat, joi, că pregăteşte mai multe modificări legislative astfel încât orice sesizare, anonimă sau nu, şi care se referă la hărţuirea sexuală în mediul universitar să intre rapid în analiză, potrivit agerpres.ro.

„Cred că am fost cu toţii zguduiţi de mărturiile victimelor faptelor din cadrul universitar care au ieşit în mass-media în ultima vreme. 

Am discutat deja împreună cu colegii de la alte ministere şi instituţii publice şi am decis că vom lucra împreună cu specialiştii de la Ministerul Justiţiei, de la alte ministere vizate, de la Autoritatea Naţională pentru Egalitatea de Şanse, în colaborare cu Consiliul Rectorilor, pentru a creiona un circuit legislativ, astfel încât orice sesizare să intre rapid în circuitul de analiză indiferent de forma sa, anonimă sau neanonimă. 

Sesizările care vizează fapte cu caracter penal, de exemplu hărţuirea, vor fi transmise direct la procurori şi la Poliţie, în urma analizei realizate acolo unde se realizează sesizarea”, a explicat Ligia Deca, joi, la începutul şedinţei de Guvern.

Ea a adăugat că va fi vizată, de asemenea, armonizarea legislaţiei în acest domeniu pentru tot sistemul public, având în vedere că regulile privind cercetarea la locul de muncă se aplică tuturor domeniilor din societate.

„De aici, nevoia de a ne consulta interinstituţional şi, în plus, aşa cum am anunţat încă de ieri în comunicatul de presă, audităm comisiile de etică din toate universităţile din România.

Până la începutul anului universitar, vom avea un raport privind modul în care au fost înregistrate, analizate şi soluţionate sesizările pe acest domeniu de încălcare a eticii şi deontologiei universitare”, a afirmat ministrul. 

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile