Antena 3 CNN Politică Lasconi îl ironizează pe Ciucă: „Face balet politic”. Despre negocierile cu PNL: Dacă vrea să se lepede de PSD, ne vedem în Parlament

Lasconi îl ironizează pe Ciucă: „Face balet politic”. Despre negocierile cu PNL: Dacă vrea să se lepede de PSD, ne vedem în Parlament

de Andreea Ştefan    |   

Candidata USR la alegerile prezidențiale, Elena Lasconi, l-a ironizat marți seară pe liderul PNL, Nicolae Ciucă, spunând că face „balet politic”. „Dacă domnul Ciucă vrea, pe bune, să se lepede de PSD, să ne vedem în Parlament, la discuții serioase”, a spus Lasconi. Declarațiile ei au venit după ce Nicolae Ciucă a refuzat să se alăture „moțiunii de cenzură din mașină” anunțată de Lasconi, dar a invitat-o la „discuții despre viitor”.

„E clar. Onoarea, curajul și respectul sunt doar vorbe goale pentru ostașul din fruntea PNL.

Am ascultat ce a spus domnul Ciucă, dar nu prea e clar ce invitație adresează.

Să ne vedem să bem o cafea sau de ce? Bem cafea în timp ce PSD și Ciolacu anulează democrația din România și invalidează candidați?

Oricum, negocierile nu se fac prin intermediul mass media.

Dacă domnul Ciucă e serios, să se mai gândească puțin la cât de mult rău face PSD la guvernare de mână cu PNL-ul condus de același Iohannis care ne-a dat afară de la guvernare ca să-și facă jocurile.

Dacă domnul Ciucă vrea, pe bune, să se lepede de PSD, să ne vedem în Parlament, la discuții serioase. Sau îl așteptăm să vină cu semnăturile la noi la sediu. Altfel, ce face domnul Ciucă e balet politic.

Și apropo de balet, mă întreb ce discută domnul Ciucă mâine cu filialele PNL, dacă tot le-a convocat. Poate un plan despre cum să pară că-s în opoziție în vreme ce împart puterea cu PSD?

Neserioasă abordare, domnule general. Lucrurile sunt simple, cam ca în militărie: e da sau nu, la dreapta sau la stânga. Deci, domnule Ciucă, ce alegeți: banii și puterea sau poporul?”, a scris Elena Lasconi într-o postare pe Facebook.

Nicolae Ciucă a lansat marți o invitație la negocieri „despre viitor” pentru Elena Lasconi, dar acuză că din cauza USR există acum guvernarea PNL-PSD, iar el nu dă curs „unor demersuri politicianiste și neserioase, când țara e în pericol să fie acaparată de PSD”.

„Astăzi suntem la guvernare cu PSD, pentru că USR a decis în 2021, după șase luni de guvernare cu PNL, să părăsească guvernarea și să depună moțiune de cenzură împreună cu AUR. Astăzi vedem același exercițiu neserios al aceluiași actor.

USR, condus de doamna Lasconi, anunță o moțiune de cenzură din mașină, fără un text, fără discuții cu noi. Spun asta pentru că și dumneaei ar trebui să știe, ca și mine, că actuala configurație parlamentară nu ne permite un guvern de dreapta pe care mi-l doresc. Eu și Partidul Național Liberal luptăm cu un pericol real, PSD, un pericol la adresa democrației.

O invit public pe doamna Lasconi și USR la sediul Partidului Național Liberal, să discutăm despre viitor dacă vrem să avem democrație și nu dăm foc țării, ci luptăm cu rațiune și forță împotriva abuzurilor. Eu sunt un om serios, nu dau curs unor demersuri politicianiste și neserioase, când țara e în pericol să fie acaparată de PSD. Mai sunt două luni până când vom avea un nou guvern legitimat de votul românilor”, a transmis Nicolae Ciucă.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile