Antena 3 CNN Politică Ciucă acuză USR că e de vină pentru guvernarea PNL-PSD. Despre moțiunea de cenzură: Sunt un om serios. Țara e în pericol

Ciucă acuză USR că e de vină pentru guvernarea PNL-PSD. Despre moțiunea de cenzură: Sunt un om serios. Țara e în pericol

nicolae ciuca elena lasconi
Ciucă refuză să participe la „moțiunea de cenzură din mașină” anunțată de Lasconi. Sursă foto: Hepta
de Andreea Ştefan    |    08 Oct 2024   •   19:50

Nicolae Ciucă a lansat marți o invitație la negocieri „despre viitor” pentru Elena Lasconi, dar acuză că din cauza USR există acum guvernarea PNL-PSD, iar el nu dă curs „unor demersuri politicianiste și neserioase, când țara e în pericol să fie acaparată de PSD”. Declarațiile lui Ciucă vin în contextul în care Elena Lasconi a anunțat că USR va iniția moțiune de cenzură contra Guvernului și l-a îndemnat pe liderul PNL, să fie „curajos" și să se alăture acestui demers.

„Astăzi suntem la guvernare cu PSD, pentru că USR a decis în 2021, după șase luni de guvernare cu PNL, să părăsească guvernarea și să depună moțiune de cenzură împreună cu AUR. Astăzi vedem același exercițiu neserios al aceluiași actor.

USR, condus de doamna Lasconi, anunță o moțiune de cenzură din mașină, fără un text, fără discuții cu noi. Spun asta pentru că și dumneaei ar trebui să știe, ca și mine, că actuala configurație parlamentară nu ne permite un guvern de dreapta pe care mi-l doresc. Eu și Partidul Național Liberal luptăm cu un pericol real, PSD, un pericol la adresa democrației.

O invit public pe doamna Lasconi și USR la sediul Partidului Național Liberal, să discutăm despre viitor dacă vrem să avem democrație și nu dăm foc țării, ci luptăm cu rațiune și forță împotriva abuzurilor. Eu sunt un om serios, nu dau curs unor demersuri politicianiste și neserioase, când țara e în pericol să fie acaparată de PSD. Mai sunt două luni până când vom avea un nou guvern legitimat de votul românilor.

Până atunci, mediul economic din România își dorește lideri responsabili, pensionarii au nevoie de pensii, familiile au nevoie de siguranță, iar instituțiile trebuie să funcționeze”, a transmis Nicolae Ciucă într-un mesaj video postat pe Facebook.

USR va iniția moțiune de cenzură contra Guvernului, a anunțat marți președintele partidului, Elena Lasconi.

"Am cunoscut mii de soldați, am fost și în teatrul de operații din Afganistan și sunt mândră de militarii noștri. Sunt pricepuți și curajoși.

Domnul Ciucă e politician si vrea să ajungă primul ostaș în fruntea țării. Hai să vedem cât curaj aveți, domnule Ciucă!

Sunt pe drum înspre Parlament ca să lucrez împreună cu colegii mei la moțiunea de cenzură prin care să dăm jos Guvernul, în frunte cu Ciolacu.

Hai cu curaj, cu onestitate și respect. Faceți din cuvintele astea fapte! Semnați moțiunea de cenzură a USR!

Altfel, rămâneți ipocriți, mincinoși, cu comportament de amante care știu că sunt înșelate, care își mai iau și o smetie peste ceafă, dar care rămân în relație, adică la guvernare, pentru bani și privilegii. Haideți cu semnătura! Ne vedem la Parlament!", a scris Lasconi pe Facebook.

Adio, dar mai rămân cu tine. Asta i-a transmis Nicolae Ciucă lui Marcel Ciolacu. Liderul PNL spune că, de luni seară, nu mai există Coaliţia de guvernare, dar miniştrii liberali rămân în Executiv pentru a împiedica abuzurile PSD, care "are abuzul de putere în sânge". De asemenea, Ciucă a ţinut să precizeze că nu îi va mai răspunde lui Ciolacu la telefon.

×
Citește mai multe din Politică
» Vezi toate știrile din Politică
Cele mai noi știri
Parteneri
x close