Antena 3 CNN Externe Imagini șocante de la violențele din Marea Britanie. Un BMW cu est europeni este atacat de bărbați albi care fac salutul nazist

Imagini șocante de la violențele din Marea Britanie. Un BMW cu est europeni este atacat de bărbați albi care fac salutul nazist

de Robert Kiss    |   

Dintre toate scenele violente din ultimele zile, din Marea Britanie, una dintre cele mai șocante s-a întâmplat în Hull - când o mulțime furioasă de bărbați albi a înconjurat și a atacat o mașină cu oameni pe care poliția i-a identificat ca fiind din Europa de Est, scrie BBC.

Imaginile distribuite pe rețelele sociale arată mulțimea furioasă care se îndreaptă spre un BMW argintiu, reușește să deschidă ușile și îi atacă pe cei din mașină.

Într-un videoclip, o persoană din mulțime poate fi auzită strigând o insultă rasistă și este folosit cuvântul „străini”.

Atacul asupra BMW-ului a avut loc sâmbătă după-amiază în nord-vestul orașului Hull. Analiza videoclipurilor de pe rețelele sociale de către BBC Verify sugerează că vehiculul și ocupanții săi au fost atacați în jurul orei 16:45.

Mașina care încerca să întoarcă în momentul în care a ajuns în apropierea protestatarilor e oprită și este rapid invadată de o mulțime de bărbați, dintre care mulți sunt mascați și folosesc ceea ce arată a șurubelnițe pentru a sparge farurile din spate ale mașinii și pentru a încerca să deschidă ușile.

Bărbații pot fi văzuți aruncând cărămizi și un cărucior de cumpărături în mașină. Un alt bărbat poate fi văzut făcând salutul nazist. Pe fundalul unuia dintre videoclipuri, poate fi auzit cineva încurajându-i pe huligani să distrugă mașina.

Un bărbat cu un tricou cu steagul St George poate fi văzut încercând să spargă geamurile BMW-ului. Folosind software de recunoaștere facială și profiluri de pe rețele sociale, acesta a fost identificat drept John Honey.

El apare în alte videoclipuri care arată jafuri mai târziu în cursul zilei în centrul orașului. De atunci, el a fost acuzat de tulburări violente, trei capete de acuzare pentru tâlhărie, două capete de acuzare pentru efracție și este în arest. Poliția Humberside a declarat luni după-amiază că au fost arestate 28 de persoane.

În jurul mașinii, un bărbat cu un rucsac mare în spate, deschide portiera pasagerului din față și pare că lovește un bărbat de mai multe ori.
La aproximativ 10 secunde după ce mașina este prinsă, un bărbat reușește să iasă grăbit, pierzând un pantof. El este apoi urmărit de un bărbat mascat cu o bară de metal.

Videoclipul trece apoi la dreapta și se poate vedea poliția apropiindu-se. Acest lucru pare să îi împrăștie pe huligani. Bărbații care au fugit din mașină sunt văzuți apoi nevătămați la aproximativ 20 m de locul atacului.

Nu se știe cine sunt aceștia și nu este clar dacă alte persoane erau cu ei în mașină. Camera se rotește apoi peste scena haotică pentru a arăta că sunt alte mașini în flăcări, cu fum negru gros care se ridică în aer.

Un alt bărbat pe care BBC Verify l-a identificat ca fiind prezent la incident - folosind instrumente de recunoaștere facială și confirmat prin comparație cu profilurile de pe rețelele sociale - este Connor Londesborough. El poate fi văzut în imagini stând lângă mașină și vorbind cu unii dintre atacatori, dar fără să se alăture atacului.

Cu câteva zile înainte de protest, el a distribuit o postare de la National Defense League - un grup online anti-imigranți - pe care scria „pregătit pentru pace, pregătit pentru război”.

S-a raportat anterior că Londesborough a avut o condamnare în 2019 pentru răpire, incendiere și jaf. El a declarat pentru BBC că a fost prezent la protest și a spus că a încercat să oprească mulțimea să distrugă mașina.

În orele după ce BMW-ul a fost înconjurat și atacat, mulțimile s-au adunat din nou în centrul orașului unde au jefuit magazine.

Sute de persoane au fost arestate în urma protestelor violente care au loc în Marea Britanie. 

Tulburările au început după ce trei fete au fost ucise  într-un atac cu cuţitul la Southport (nord-vestul Angliei), o tragedie care a dat naştere multor zvonuri şi dezinformări pe reţelele sociale privind religia şi originea presupusului atacator.

În ultimele zile au avut loc manifestaţii sub sloganul "Destul este destul", cu referire la sosirea în Regatul Unit a migranţilor care traversează Canalul Mânecii în bărci pneumatice. Acestea s-au transformat în confruntări violente cu poliția sau cu alte grupuri de imigranți.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile