Antena 3 CNN Externe Imagini din satelit. Rușii fortifică podul Kerci din Crimeea. Au adus un sistem Panțîr și construiesc o structură misterioasă

Imagini din satelit. Rușii fortifică podul Kerci din Crimeea. Au adus un sistem Panțîr și construiesc o structură misterioasă

Rușii au desfășurat un sistem antiaerian „Panțîr-S1” pe podul Kerci din Crimeea ocupată, potrivit unor imagini publicate pe rețelele sociale. Sistemul a fost observat după ce rușii au început să întărească apărarea podului vital pentru aprovizionarea peninsulei ocupate ilegal în 2014.

Sistemul a fost instalat după ce noi atacuri ucrainene au vizat podul precum și legătură cu feribotul din Sevastopol.

Săptămâna trecută, un feribot care transporta rezervoare de combustibil s-a scufundat în portul rusesc Kavkaz din regiunea Krasnodar din Rusia (din fața Crimeei anexate), după ce a fost lovit de un atac ucrainean, au anunțat autoritățile regionale.

Cu o zi înainte de acest incident, Podul Kerci a fost închis, după ce o alarmă pentru un posibil atac asupra acestuia a fost declanșată. Odată cu alarma, potrivit procedurilor, rușii au eliberat un fum gros care a învăluit podul.

Pe lângă instalarea sistemului antiaerian, în zona podului au apărut noi fortificații pentru protejarea acestuia. Pe lângă barje și pontoane deja cunoscute, poate fi observată construcția a două structuri pe ambele părți ale podului. Care este rolul lor nu este încă clar. Probabil, ar trebui să împiedice dronele navale ucrainene să se apropie. 

Fotografii care arată noua construcție a rușilor au apărut la începutul lunii august. Evoluția construcției poate de asemena fi observată în imaginile surprinse din satelit.

Podul Crimeei are o semnificație strategică și este un simbol al Rusiei după ocuparea ilegală a Crimeei. Are, de asemenea, o valoare tactică, deoarece susține o parte a rutelor de aprovizionare din Crimeea.

Subiecte în articol: podul kerci Rusia Crimeea Ucraina drone
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile