Antena 3 CNN Externe Un feribot rusesc cu 30 de cisterne de combustibil s-a scufundat în apropiere de Crimeea, după ce a fost lovit de o rachetă ucraineană

Un feribot rusesc cu 30 de cisterne de combustibil s-a scufundat în apropiere de Crimeea, după ce a fost lovit de o rachetă ucraineană

atac ucraina X
Un feribot care transporta rezervoare de combustibil s-a scufundat în portul rusesc Kavkaz. Sursa foto: captura X/olex_scherba
de Milena Niță    |    23 Aug 2024   •   08:29

Un feribot care transporta rezervoare de combustibil s-a scufundat vineri în portul rusesc Kavkaz din regiunea Krasnodar din Rusia (din fața Crimeei anexate), după ce a fost lovit de un atac ucrainean, au anunțat autoritățile regionale, potrivit pravda.com.ua.

Feribotul rusesc Conro Trader din portul Kavkaz a fost lovit de o rachetă ucraineană, cel mai probabil Neptun.

Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei nu a publicat încă nicio informație oficială.

Canalul Crimean Wind Telegram a publicat fotografii și videoclipuri care arată fumul care se ridică peste Peninsula Taman din Krasnodar Krai, care poate fi văzut lângă Podul Kerci din Crimeea.

La scurt timp după atac, feribotul dintr-un port rusesc s-a scufundat, potrivit autorităților locale. Din primele informaţii, la bord se aflau 30 de cisterne de combustibil, scrie kyivindependent.

În prezent, nu se ştie câte persoane se aflau la bord.

Ucraina nu a comentat încă aceste declarații.

Coloane de fum se ridică deasupra portului, situat în regiunea Krasnodar, în apropiere de Podul Crimeii.

De la începutul invaziei ruse, Ucraina a lansat în mod regulat atacuri asupra Crimeei ocupate, precum și asupra regiunii vecine Krasnodar. Kievul a lovit de mai multe cu feribotul între Crimeea ocupată și regiunea Krasnodar din Rusia.

La începutul lunii august, șeful serviciilor de informații militare al Ucrainei, Kyrylo Budanov, a declarat că Ucraina lucrează la o „soluție complexă” care ar putea distruge în lunile următoare Podul Kerci construit ilegal.

Podul reprezintă mai puțin de un sfert din totalul mărfurilor în tranzit, iar pentru restul, Rusia folosește o traversare cu feribotul în Kerci, a spus purtătorul de cuvânt al Marinei, Dmytro Pletenchuk.

Un reprezentant al serviciilor ruse de urgență a declarat pentru agenția de presă RIA Novosti că la momentul atacului pe feribot se aflau cinci persoane, iar soarta lor este în curs de clarificare, conform BBC

Peste 100 de persoane sunt implicate în stingerea incendiului.

×
Subiecte în articol: feribot Rusia Crimeea racheta Kavkaz Ucraina
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close