Antena 3 CNN Externe Gruparea teroristă ISIS a revendicat atacul cu cuțitul din Solingen

Gruparea teroristă ISIS a revendicat atacul cu cuțitul din Solingen

de Adrian Dumitru    |   

Gruparea teroristă ISIS (Stat Islamic) a revendicat atacul cu cuțitul de sâmbătă, din orașul german Soligen, în vestul țării, în care au fost uciși trei oameni și răniți alți opt, relatează The Guardian.

Gruparea teroristă a făcut anunțul într-un mesaj pe contul său de Telegram. ISIS susține că atacul a fost comis de unul dintre membrii săi ca „răzbunarea pentru musulmanii din Palestina și de peste tot”.

Teroriștii nu au oferit nicio dovadă pentru susținere și nu este încă clar care este legătura între organizație și autorul atacului.  Anterior, poliția din Germania nu a exclus posibilitatea unei „motivații teroriste” a atacatorului.

La o conferință de presă, sâmbătă dimineață, polițiștii au spus că au reținut un copil de 15 ani care ar fi fost implicat în plănuirea atacului din Soligen, însă au adăugat că nu cred că el este suspectul principal. Acesta rămâne încă necunoscut.

Procurorul Markus Caspers a spus despre copilul de 15 ani reținut că „este, la acest moment, acuzat pentru faptul că nu a raportat comiterea unei infracțiuni”. El a adăugat și că acesta a discutat cu atacatorul cu puțin timp înainte să fie comis atacul.

Cancelarul Olaf Scholz a cerut, sâmbătă, ca autorul atacului să fie aspru pedepsit, promiţând, în acelaşi timp, sprijin oraşului din vestul Germaniei.

„Nu putem accepta aşa ceva în societatea noastră şi nu ne vom obişnui niciodată cu asta. Trebuie să acţionăm cu toată rigoarea legii”, a afirmat Scholz în timpul unui eveniment la Stahnsdorf, landul Brandenburg, lângă Berlin.

„Sperăm ca vieţile celor răniţi să fie salvate. Suntem alături de rudele răniţilor şi a celor decedaţi, şi alături de întreg oraşul”, a mai spus el.

La rândul său, ministra de interne germană, Nancy Faeser, a declarat că autorităţile germane fac tot posibilul pentru găsirea autorului şi pentru a clarifica motivul crimei.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile