Antena 3 CNN Economic Companii Gigantul rus Gazprom vinde hoteluri, după ce a raportat pierderi de şapte miliarde de dolari

Gigantul rus Gazprom vinde hoteluri, după ce a raportat pierderi de şapte miliarde de dolari

de Mia Lungu    |   

Gigantul rus Gazprom, care a raportat pierderi de aproape şapte miliarde de dolari în 2023, a anunţat marţi că intenţionează să vândă câteva complexuri turistice, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Compania controlată de Kremlin, care stă pe cele mai mari rezerve de gaze din lume, înregistrase primele pierderi anuale în aproape un sfert de secol, după ce vânzările către pieţele europene profitabile au scăzut semnificativ după invadarea Ucrainei de către Rusia. 

Marţi, Gazprom a informat că a scos la vânzare 14 hoteluri şi complexuri turistice, inclusiv Marriott Tsaghkadzor Hotel situat în "Valea florilor" din Armenia.

De asemenea, în mai compania anunţase vânzarea unor hoteluri, inclusiv Imperial Park Hotel în regiunea Moscovei, în urma deciziei de a-şi reloca sediul central din Moscova în complexul de afaceri Lakhta Centre din Sankt Petersburg, în 2021. 

Este puţin probabil ca vânzările să compenseze semnificativ pierderile Gazprom. Publicaţia rusă Vedomosti evalua hotelul Imperial la aproximativ 69,5 milioane de dolari. 

Gazprom se aşteaptă la potenţiala pierdere a mai multor pieţe de gaze din Europa, după ce acordul cu Ucraina pentru tranzitul gazului rusesc către Uniunea Europeană urmează să expire la finalul anului. În mod repetat Ucraina a anunţat că nu este dispusă să negocieze un acord de extindere cu Moscova.

Subiecte în articol: Gazprom Rusia hoteluri
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile