Antena 3 CNN Externe Gazprom este compania rusească cu cele mai mari pierderi. Peste 6 miliarde de dolari în minus, o premieră în 25 de ani

Gazprom este compania rusească cu cele mai mari pierderi. Peste 6 miliarde de dolari în minus, o premieră în 25 de ani

gazprom
Gazprom şi-a extins activitatea în afacerile cu petrol. Sursa foto: Hepta
de Mihai Paul    |    03 Oct 2024   •   16:30

Cea mai mare corporație din Rusia, Gazprom, a suferit o pierdere netă record de 6,1 miliarde USD în 2023 pentru prima dată în 25 de ani și a devenit cea mai neprofitabilă companie din Rusia.

Totuşi, Forbes Rusia notează că Gazprom ar fi pe profit în 2024, cu aproape 12 miliarde de dolari pe plus, conform pravda.ua.

Complexul chimic și de gaze Amur, un joint-venture între Sibur Holding din Rusia și Sinopec din China, se află pe locul al doilea în clasamentul Forbes din Rusia. 

Începerea producției la această instalație a fost amânată pentru 2027 din cauza sancțiunilor occidentale privind furnizarea de echipamente.

Topul celor mai neprofitabile cinci companii rusești include, de asemenea, Ozon (pierderi nete de 450 de milioane USD), United Aircraft Corporation a Rostec (pierderi nete de 360 de milioane USD) și rețeaua socială VK (pierderi nete de 360 de milioane USD).

Ratingul rusesc al pierderilor Forbes include, de asemenea, compania de cărbune Mezhdurechye (pierderi nete de 340 milioane USD), metroul din Moscova (pierderi nete de 320 milioane USD), Agenția rusă de stat de asigurare a depozitelor (pierderi nete de 310 milioane USD) și Baltika Breweries (pierderi nete de 290 milioane USD).

În același timp, publicația raportează că grupul de companii RusGazDobycha și-a redus pierderea netă. În 2022, cifra a fost de 1,6 miliarde USD, iar în 2023 a fost de 320 milioane USD.

În total, în 2023, pierderea totală a companiilor rusești incluse în rating a depășit 9,4 miliarde USD.

 

×
Subiecte în articol: Rusia Gazprom pierderi
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close