Antena 3 CNN Externe Germania încearcă să liniștească apele după ce a suspendat Schengen: Noile controale vor fi „ţintite” pentru a evita cozile

Germania încearcă să liniștească apele după ce a suspendat Schengen: Noile controale vor fi „ţintite” pentru a evita cozile

de Adrian Dumitru    |   

Controalele la frontieră de-a lungul tuturor graniţelor Germaniei vor fi ţintite pentru „a combate criminalitatea transfrontalieră şi a limita şi mai mult imigraţia ilegală”, a informat, duminică, ministerul de interne de la Berlin, cu o zi înainte ca aceste măsuri extinse de control să intre în vigoare, informează dpa, citată de Agerpres.

Statele învecinate şi-au exprimat preocuparea că noile controale la frontieră vor duce la întârzieri, afectând traficul transfrontalier regulat. Măsurile au fost anunţate săptămâna trecută pe fondul unei dezbateri aprige în Germania referitoare la migraţie.

Poliţia va efectua controale punctuale „în mod flexibil şi în conformitate cu actualele cerinţe de securitate. Amploarea, durata şi punctele exacte unde vor avea loc controalele vor depinde de aceşti factori”, au transmis autoritățile germane.

Ministra de interne germană, Nancy Faeser, a insistat că Germania „va continua să acţioneze în strânsă coordonare” cu statele vecine şi se va asigura că „locuitorii din regiunile de graniţă, navetiştii, comerţul şi afacerile vor fi afectate cât mai puţin posibil de aceste controale”.

Faeser a declarat pentru Bild că nu vor fi blocaje rutiere de lungă durată. Totuşi, ministerul pe care îl conduce a menţionat că nu pot fi excluse anumite perturbări şi a insistat ca navetiştii şi călătorii să aibă asupra lor un document de identitate atunci când intenţionează să traverseze graniţa. 

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile