Antena 3 CNN Actualitate Avertizare MAE pentru români: Germania a suspendat Spațiul Schengen

Avertizare MAE pentru români: Germania a suspendat Spațiul Schengen

drapelul ue langa sarma ghimpata si un stalp cu o camera de supraveghere
Țările membre au protestat deja față de gestul Germaniei. Foto: Getty
de A.D.    |    11 Sep 2024   •   13:04

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Germania că vor fi extinse controalele temporare la toate frontierele terestre ale republicii federale, pentru a proteja securitatea internă şi a reduce migraţia ilegală, începând cu 16 septembrie.

Pe lângă controalele temporare deja existente la frontierele terestre cu Austria, Elveţia, Republica Cehă şi Polonia, vor fi efectuate controale temporare la frontierele terestre cu Franţa, Luxemburg, Ţările de Jos, Belgia şi Danemarca pentru o perioadă de şase luni.

În acest context, MAE recomandă consultarea paginilor de Internet: www.bmi.bund.de şi www.bundespolizei.de.

Cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă au la dispoziţie telefoanele de permanenţă ale Ambasadei României la Berlin: +491601579938, Consulatului General al României la Bonn: +491735757585, Consulatului General al României la Munchen: +491602087789 şi Consulatului General al României la Stuttgart: +491716813450. 

Anunțul Germaniei că va suspenda temporar Spațiul Schengen și va extinde controalele la toate frontierele sale a creat reacții în Europa. Austria a anunțat că nu va primi niciun migrant respins de Germania, în timp ce în Țările de Jos sunt voci că ar trebui să se ia o măsură similară și acolo

Premierul polonez Donald Tusk consideră „inacceptabilă” decizia Germaniei de a introduce controale la frontiere.

„Acest tip de acţiune este inacceptabil din punctul de vedere al Poloniei”, a spus Tusk într-un discurs televizat adresat ambasadorilor polonezi reuniţi la Varşovia pentru o conferinţă anuală, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Potrivit lui Tusk, „ceea ce are nevoie Polonia nu este o consolidare a controalelor la frontierele noastre, ci o mai mare participare a ţărilor, inclusiv a ţărilor precum Germania, la supravegherea şi securitatea frontierelor externe ale Uniunii Europene”, în special pentru a face faţă unui val de imigraţie ilegală orchestrat, potrivit Varşoviei, de Rusia şi Belarus.

×
Subiecte în articol: MAE Germania spatiul Schengen
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close