Antena 3 CNN Sport Fostul iubit care a ucis-o pe atleta olimpică Rebecca Cheptegei a murit din cauza arsurilor suferite după ce i-a dat foc sportivei

Fostul iubit care a ucis-o pe atleta olimpică Rebecca Cheptegei a murit din cauza arsurilor suferite după ce i-a dat foc sportivei

de Mia Lungu    |   

Fostul iubit al atletei din Uganda, Rebecca Cheptegei, care a murit după ce bărbatul i-a dat foc, a murit și el după ce a suferit arsuri, a declarat un oficial de la spitalul kenyan unde era tratat, potrivit BBC.

Dickson Ndiema Marangach a întins o ambuscadă maratonistei în timp ce se întorcea acasă de la biserică, în urmă cu mai bine de o săptămână, înainte de a o stropi cu benzină și de a-i da foc.

Tragedia s-a petrecut duminica trecută în districtul kenyan Trans Nzoia (vest), de unde sportiva a fost transportată de urgenţă la spitalul din Eldoret cu arsuri pe 80% din corp.

Marangach s-a strecurat în casa lui Cheptegei cu un bidon de cinci litri plin cu benzină, potrivit poliţiei.

"Din păcate, am pierdut-o după ce toate organele i-au cedat'', a declarat dr. Owen Menach, director interimar al Spitalului Universitar Moi din Eldoret, vestul Kenyei.

Guvernul kenyan anunţase miercuri că intenţionează să o transfere pe sportivă la Nairobi pentru a primi tratament medical de specialitate, având în vedere starea ei critică.

Administratorii locali au declarat că cei doi au fost în conflict pentru o mică bucată de pământ în nord-vestul Kenyei, unde Cheptegei locuia și se antrena.

Ndiema a murit luni seara la secția de terapie intensivă unde fusese internat cu arsuri de peste 30%.

Thomas Bach, ''şocat şi profund întristat'' după moartea atletei olimpice Rebecca Cheptegei

Preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), Thomas Bach, s-a declarat ''şocat şi profund întristat" de moartea maratonistei ugandeze Rebecca Cheptegei, scrie DPA, potrivit Agerpres.

"Suntem şocaţi şi profund întristaţi să aflăm de moartea maratonistei Rebecca Cheptegei, după atacul care s-a comis împotriva sa. Participarea ei la proba feminină de maraton de la JO 2024 de la Paris a fost o sursă de inspiraţie, de mândrie şi bucurie pentru noi toţi. Inimile şi gândurile noastre se îndreaptă acum către familia sa, în special către copiii şi prietenii ei, dar şi către întreaga mişcare sportivă din Uganda", a spus Bach.

Federaţia de atletism din Uganda (UAF) a confirmat la rândul ei decesul sportivei în vârstă de 33 de ani.

"Suntem profund întristaţi să anunţăm decesul sportivei noastre, Rebecca Cheptegei, în această dimineaţă, care a fost în mod tragic victimă a violenţei domestice. Ca federaţie, condamnăm astfel de acte şi cerem dreptate. Fie ca sufletul ei să se odihnească în pace", a precizat UAF într-un comunicat.

Rebecca Cheptegei, care a concurat în curse din 2010, a participat la maratonul feminin din cadrul Jocurilor Olimpice de la Paris, unde a terminat pe locul 44.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile