Antena 3 CNN Externe Atleta olimpică Rebecca Cheptegei a murit după ce fostul iubit a stropit-o cu benzină și i-a dat foc

Atleta olimpică Rebecca Cheptegei a murit după ce fostul iubit a stropit-o cu benzină și i-a dat foc

Rebecca Cheptegei profimedia
Autoritățile au declarat că aceasta a fost atacată după ce s-a întors acasă de la biserică. Sursă foto: Profimedia Images
de Andreea Ştefan    |    05 Sep 2024   •   10:10

Atleta olimpică Rebecca Cheptegei a murit joi, la câteva zile după ce a fost stropită cu benzină și incendiată de un fost iubit, potrivit unui oficial ugandez, notează BBC.

Maratonista ugandeză în vârstă de 33 de ani, care a concurat la Jocurile Olimpice de la Paris, a suferit arsuri extinse după presupusul atac de duminică, a declarat medicul care o trata.

Autoritățile din nord-vestul Kenyei, unde Cheptegei locuia și se antrena, au declarat că aceasta a fost atacată după ce s-a întors acasă de la biserică.

Un raport depus de un administrator local susținea că sportiva și fostul ei partener s-au certat pentru o bucată de teren. Poliția spune că este o anchetă în curs.

Există îngrijorări cu privire la creșterea numărului de cazuri de violență împotriva femeilor atleți din Kenya, dintre care mai multe s-au soldat cu deces.

„Suntem profund întristați să anunțăm decesul atletei noastre, Rebecca Cheptegei, în această dimineață, care a căzut tragic victimă violenței domestice. Ca federație, condamnăm astfel de acte și facem apel la justiție. Fie ca sufletul ei să se odihnească în pace”, a declarat federația de atletism din Uganda într-o postare pe X.

Familia nu a confirmat încă decesul ei, dar Dr. Owen Menach, șeful Moi Teaching and Referral Hospital din Eldoret, unde fusese internată, a declarat presei locale că atleta a murit după ce toate organele ei au cedat.

Fostul iubit al lui Cheptegei a fost, de asemenea, internat în spital - dar cu arsuri mai puțin grave.

Vorbind cu reporterii, la începutul săptămânii, tatăl ei, Joseph Cheptegei, a declarat că se roagă „să se facă dreptate pentru fiica mea”, adăugând că nu a văzut în viața lui un act atât de inuman.

Moartea ei intervine la doi ani după uciderea colegelor sportive din Africa de Est Agnes Tirop și Damaris Mutua, partenerii acestora fiind identificați de autorități drept principalii suspecți în ambele cazuri.

Soțul lui Tirop este în prezent acuzat de crimă, pe care o neagă, în timp ce vânătoarea iubitului lui Mutua continuă.

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close