Antena 3 CNN Externe "Fac apel la eliberarea cârnaților și la încetarea imediată a focului." Premierul britanic, gafă în discursul despre Orientul Mijlociu

"Fac apel la eliberarea cârnaților și la încetarea imediată a focului." Premierul britanic, gafă în discursul despre Orientul Mijlociu

de Adrian Iclozan    |   

Premierul britanic Keir Starmer a folosit cuvântul "cârnați" într-un discurs în care a abordat situația tensionată din Orientul Mijlociu, unde Israelul luptă, în prezent, împotriva grupării Hamas în Gaza și împotriva gherilelor Hezbollah, active în sudul Libanului, notează The Guardian.

"Fac, din nou, apel la reținere și la reducerea escaladării la frontiera dintre Liban și Israel (...), la o încetare imediată a focului în Gaza, la eliberarea cârnaților, la eliberarea ostaticilor și la reconfirmarea angajamentului față de soluția cu două state - un stat palestinian recunoscut și un Israel sigur", a spus Starmer la conferința Partidului Laburist.

În limba engleză, cârnați (sausages) și ostatici (hostages) au, ambele, patru silabe și o anumită similaritate fonetică.

Totuși, o astfel de gafă în discursul unui politician experimentat este greu de explicat, dacă dăm la o parte explicația banală că vorbitorul era, de fapt, cu mintea în altă parte.

Liderul Partidului Laburist s-a corectat rapid, în aplauzele auditoriului.

În ultimele evoluții din conflictul derulat în sudul Libanului, armata statului evreu a anunțat că l-a eliminat într-un raid aerian în Beirut pe comandatul militar Ibrahim Qubaisi, șeful capacităților de rachete ale grupării Hezbollah.

Numărul morților după bombardamentele israeliene din ultimele două zile a ajuns la aproape 600, potrivit surselor libaneze din domeniul sănătății.

 

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile