Antena 3 CNN Externe Șeful rachetelor Hezbollah a fost ucis de Israel într-un atac la Beirut. Surse libaneze confirmă eliminarea lui Ibrahim Qubaisi

Șeful rachetelor Hezbollah a fost ucis de Israel într-un atac la Beirut. Surse libaneze confirmă eliminarea lui Ibrahim Qubaisi

Liderul sistemelor de rachete ale Hezbollah, ucis de Israel la Beirut
Liderul sistemelor de rachete ale Hezbollah a fost ucis de Israel la Beirut, într-un raid aerian, potrivit armatei statului evreu și unor surse de securitate libaneze. Sursă foto: captură X Al Arabiya, GeoTechWar
de A.I.    |    24 Sep 2024   •   18:22

Israelul a comunicat, marți, că l-a ucis pe Ibrahim Qubaisi, șeful sistemelor de rachete ale Hezbollah, într-un atac localizat într-o suburbie din capitala Libanului, relatează presa internațională.

Forțele de Apărare ale Israelului, IDF, au precizat că acest comandant militar din cadrul Hezbollah a fost vizat de un raid efectuat de avioanele de luptă în suburbia Dahiyeh.

Alți ofițeri superiori din divizia de rachete a Hezbollah se aflau în apartamentul în care a fost ucis Qubaisi, potrivit IDF.

Acest terorist era răspunzător și pentru răpirea și uciderea a trei militari israelieni în anul 2.000, într-un atac la graniță în zona Muntelui Dov. Este vorba despre sergenții Benyamin Avraham, Adi Avitan și Omar Sawaid. Corpurile lor au fost returnate Israelului în cadrul unui schimb cu gruparea pro-iraniană în 2004, a precizat IDF.

Ulterior, în cursul serii de marți, IDF a publicat imagini cu loviturile din suburbia capitalei libaneze.

Informația privind eliminarea lui Ibrahim Qubaisi fost confirmată de surse libaneze de securitate.

Astfel, Qubaisi ar fi unul dintre cei șase morți înregistrați în urma atacului aviatic israelian asupra unei clădiri de apartamente din Beirut, au menționat sursele respective, citate de presa internațională.

Ministerul libanez al Sănătății a indicat un bilanț inițial de șase morți și 15 răniți în urma atacului.

Imaginile de la fața locului arată că ultimele două etaje ale clădirii au fost au fost afectate de atacul israelian.

Premierul israelian: „Vom continua să lovim Hezbollah”

Israelul va continua să lovească Hezbollah, a declarat, marți, premierul Benjamin Netanyahu, într-o vizită la un centru de informații al IDF.

Adresându-se, din nou, poporului libanez, Netanyahu a insistat că „războiul (Israelului) nu este cu voi, războiul nostru este cu Hezbollah”.

„Liderul Hezbollah, Hassan Nasrallah vă conduce spre marginea prăpastiei. V-am spus ieri să evacuați casele în care (Nasrallah) a pus rachete în sufragerie și în garaj. Cel care are o rachetă în sufragerie și o rachetă în garaj nu va mai avea o casă”, a continuat premierul israelian.

El le-a cerut libanezilor să se distanțeze de Hezbollah.

„Eliberați-vă din strânsoarea lui Nasrallah, pentru binele vostru”, a îndemnat Netanyahu.

Sursă IDF: Loviturile efectuate luni de Israel în Liban, cele mai ample din istoria aviației militare a statului evreu

Un ofițer superior al Forțelor Aeriene Israeliene susține că loviturile efectuate în ultima zi împotriva țintelor Hezbollah din Liban sunt cele mai ample pe care această armă le-a efectuat în istoria sa, notează Times of Israel

Peste 1.600 de locații ale Hezbollah, în principal case în care Israelul spune că erau depozitate rachete, au fost lovite în sudul Libanului și în Valea Beqaa în decurs de o zi.

Ofițerul citat de Times of Israel a arătat că loviturile aeriene pe scară largă „schimbă situația operațională din nord”.

El a amintit că Hezbollah a avut două capacități principale, pe care le-a construit de-a lungul deceniilor: Forța de elită Radwan și arsenalul de rachete și drone.

Conducerea Radwan, însărcinată cu invadarea Israelului, a fost ucisă vineri într-un raid aerian.

Capacitățile de rachete și drone ale Hezbollah au fost vizate în Liban în ultima zi.

Hezbollah încă capacități de lansare a rachetelor, dar acestea au fost afectate în mod semnificativ în loviturile recente, a estimat oficialul militar citat.

Aproximativ 600 de persoane au fost ucise în atacurile de luni, potrivit oficialilor libanezi din domeniul Sănătății. 

Estimările IDF arată că printre morți numeroși sunt agenți Hezbollah.

×
Subiecte în articol: Hezbollah Beirut atac israelian rachete
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close