Antena 3 CNN Sport F1: Cursa pentru Marele Premiu al Statelor Unite ale Americii are loc în acest weekend. Putinică: „Avem și câteva surprize”

F1: Cursa pentru Marele Premiu al Statelor Unite ale Americii are loc în acest weekend. Putinică: „Avem și câteva surprize”

de Roxana Mihăiescu    |   

Formula 1 se întoarce din vacanță și revine la Antena 3 CNN. Antal Putinică a vorbit despre Marele Premiu al Statelor Unite, care va avea loc în weekendul 18-20 octombrie 2024.

După o victorie de necontestat pentru Lando Norris în Singapore, Formula 1 ajunge în Statele Unite ale Americii, la Austin, în weekendul 18 - 20 octombrie.

Antal Putinică, comentator F1, a vorbit în direct la Antena 3 CNN despre noua cursă și despre surprizele din acest weekend.

„Programul este unul extrem de dens. În sfârșit, mult a fost puțin a rămas. Revenim după o lună de pauză, în trei weekend-uri consecutive de cursă, toate marca Antena 3, dar acesta din Statele Unite este foarte dens. De ce? Pentru că revine formatul de sprint. În mod particular avem o singură sesiune de antrenamente într-o zi de vineri, se întâmplă la ora 20:30 va fi în direct pe Antena PLAY și, mai apoi, imediat după miezul nopții, avem calificările pentru cursa de sprint. Sâmbătă seară, de la 20:45, cursa de sprint. Imediat după miezul nopții se întâmplă și calificările pentru cursa de Grandprix și mai apoi, duminică seara, de la 21. 45, avem cursa de Grandprix și avem și câteva surprize”, a spus AntaL Putinică.

Haas, singura echipă americană din Formula 1, a anunțat un parteneriat tehnic cu Toyota GAZOO Racing

Antal Putinică a vorbit și despre reîntoarcerea Toyota în Formula 1, Toyota Gazoo Racing.

„Aș face un preambul cu știrea săptămânii, care este reîntoarcerea Toyota în Formula1, Toyota Gazoo Racing, care este divizia de racing a celor de la Toyota. A semnat un parteneriat cu echipa americană HaaS, care este motorizată de Ferrari. Nu revine așadar în calitate de constructor, așa cum s-a întâmplat în perioada anterioară, este o poveste fantastică despre efortul Toyota a făcut în perioada 2002-2009. Peste 2 miliarde de dolari, unii spun chiar 2,5 miliarde cheltuiți în acea perioadă pentru numai 13 podiumuri și trei poll-position-uri fără nicio victorie. A fost un dezastru pur și simplu. Acum Toyota revine în calitate de partener tehnologic alături de Haas”, a declarat Antal Putinică.

Antal Putinică a spus și ce înseamnă acest lucru pentru Haas, dar și pentru Toyota în sine.

„Pentru Toyota poate fi un picior pus în Formula 1. Unii spun că Haas, prin acest amendament contractual, echipa este practic de vânzare. Oricum, Haas este în trend în momentul de față în ceea ce privește semnarea de contracte, pentru că tocmai a semnat un parteneriat cu un important asigurator american. Haas, în mod particular, în acest weekend va schimba pictura monopostului, va pune mai mult negru pe monopost pentru a contura culorile Toyota”, a mai declarat Antal Putinică.

Program Formula 1, Marele Premiu al Statelor Unite ale Americii

În weekendul 18 - 20 octombrie, pe canalele Antena și în AntenaPLAY se pot urmări antrenamentele, calificările și cursa Marelui Premiu al Statelor Unite ale Americii. Cea de-a 19 cursă a sezonului este LIVE.

Vineri -18 octombrie- ora 20:30

Antrenamente 1

Sâmbătă- 19 octombrie- ora 00:15

Calificări sprint

Sâmbătă- 19 octombrie- ora 20:45 Sprint / ora 00:45- Calificări cursă

Duminică- 20 octombrie- ora 21:45

Cursa

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile