Antena 3 CNN Formula 1 Formula 1: Pilotul Lewis Hamilton a dezvăluit că s-a luptat ani la rând cu depresia

Formula 1: Pilotul Lewis Hamilton a dezvăluit că s-a luptat ani la rând cu depresia

lewis hamilton
Hamilton şi-a făcut debutul în Formula 1 în 2007, când avea 21 de ani, devenind primul pilot de culoare din serie / sursă foto: Getty Images
de Roxana Mihăiescu    |    30 Sep 2024   •   10:19

Lewis Hamilton, de şapte ori campion de Formula 1, s-a luptat cu depresia mulți ani, încă de la o vârstă fragedă, din cauza hărțuirii la școală și a presiunii curselor.

Hamilton, care participă la curse încă de la vârsta de şase ani, a mărturisit că s-a luptat cu depresia şi ca adult şi susține că i-a fost dificil să vorbească despre experienţa sa.

„Cred că a fost presiunea curselor şi lupta de la şcoală. Bullying-ul. Nu aveam cu cine să vorbesc”, a declarat Hamilton, scrie The Guardian.

El a declarat că perioada cea mai dificilă a fost în jurul vârstei de 20 de ani.

„M-am luptat cu sănătatea mintală de-a lungul vieţii mele, cu depresia de la o vârstă foarte fragedă, când aveam cam 13 ani... când aveam 20 de ani am avut nişte faze foarte dificile”, a precizat el.

Acum, pilotul britanic spune că se simte mai matur astăzi decât era la începutul carierei sale.

„Înveţi despre lucrurile care ţi-au fost transmise de părinţi, observi acele tipare, cum reacţionezi la lucruri, cum le poţi schimba.

Astfel, ceea ce m-ar fi putut înfuria în trecut nu mă mai înfurie astăzi. Sunt mult mai calm şi senin”, a mai afirmat Hamilton.

De asemenea, el a menționat că a încercat diverse metode de a-și îmbunătăți sănătatea mintală.

Lewis Hamilton și-a făcut debutul în Formula 1 în 2007, la 21 de ani, devenind primul pilot de culoare din istoria competiției.

În anul următor, a câștigat primul său titlu mondial, iar în 2020 a egalat recordul lui Michael Schumacher, obținând cel de-al șaptelea titlu de campion.

×
Citește mai multe din Formula 1
» Vezi toate știrile din Formula 1
Cele mai noi știri
Parteneri
x close