Antena 3 CNN Externe Explozibili și substanțe chimice, găsite în casa celui care plănuia atentatul la concertele lui Taylor Swift. SUA avertizaseră Austria

Explozibili și substanțe chimice, găsite în casa celui care plănuia atentatul la concertele lui Taylor Swift. SUA avertizaseră Austria

de Georgiana Marina    |   

Trei persoane au fost audiate de poliție în legătură cu un atentat terorist care ar fi urmat să aibă loc în timpul concertelor lui Taylor Swift în Viena. Unul dintre ei a fost arestat, în casa lui fiind găsite detonatoare, materiale de propagandă ISIS, macete, cuțite și explozibili, scrie CNN. Surse apropiate anchetei au declarat că SUA au avertizat Austria că ar putea avea loc un atac terorist.

Suspectul principal este un cetățean austriac de 19 ani, de origine nord-macedoneană, el fiind arestat miercuri dimineață la Ternitz, Austria.  La perchezițiile făcute la el acasă au fost găsite explozibili chimici, detonatoare, materiale de propagandă ISIS, 21.000 de euro, macete, cuțite, precum și un girofar cu lumină albastră de tipul celor folosite de mașinile de poliție.

De asemenea, el descărcase de pe internet materiale despre cum se fabrică bombele. El plănuia să detoneze o bombă în zona unde urma să aibă loc concertul.

În 25 iulie el și-a dat demisia de la muncă spunând că are „ceva mai mare planificat“.

Inițial s-a crezut că este un lup singuratic, dar în timpul anchetei s-a descoperit că avea legături cu alți doi suspecți.

Suspectul în vârstă de 17 ani este născut în Austria, e de origine turcă sau croată, fiind cunoscut de poliţie. Lucrase pentru o companie care furniza diverse servicii în timpul concertului. El a fost arestat la Viena.

Suspectul în vârstă de 15 ani este un austriac de origine turcă. El este audiat de poliție. Procurorii vor decide ulterior dacă a fost martor sau implicat direct în presupusul complot.

Agențiile internaționale de informații au ajutat autoritățile austriece să descopere presupusul complot privind atacuri la concertele lui Taylor Swift din Viena, a declarat joi ministrul de Interne al țării, Gerhard Karner, la o conferință de presă la Viena.

Stadionul din Viena a fost vândut pentru concertele planificate, a scris APA, cu aproximativ 170.000 de fani așteptați pentru concertele din Austria.

Fanii Swift au apelat la rețelele sociale pentru a-și exprima supărarea că au ratat unul dintre spectacolele superstarului.  

Cancelarul austriac Karl Nehammer a declarat într-o postare pe rețeaua socială X că „anularea concertelor Taylor Swift de către organizatori este o amară dezamăgire pentru toți fanii din Austria”, însă a fost „prevenită o tragedie”. Concertele au fost anulat după ce autorităție austriece ar fi dejucat un atentat terorist.

Subiecte în articol: Taylor Swift atentat terorist Austria
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile