Antena 3 CNN Externe EXCLUSIV. Jurnaliști Antena 3 CNN, martori ai bombardamentelor din Harkov: Rachetele au lovit, alarmele antiaeriene nu s-au auzit

EXCLUSIV. Jurnaliști Antena 3 CNN, martori ai bombardamentelor din Harkov: Rachetele au lovit, alarmele antiaeriene nu s-au auzit

de Laurențiu Rădulescu    |   

Cel puţin 5 persoane, printre care şi o adolescentă în vârstă de 14 ani au fost ucise, iar alte 47 au fost rănite într-un bombardament rusesc asupra unui bloc de locuinţe din Harkov, au anunţat autorităţile locale. 20 dintre cei răniţi sunt în stare gravă sau extrem de gravă. Clădirea de 12 etaje a fost lovită de o bombă ghidată, iar deflagraţia a produs un incendiu care a cuprins mai mai multe vehicule aflate în apropiere. Echipa Antena 3 CNN trimisă special în Ucraina a fost martora atacului din Harkov. 

"Este pentru prima dată în ultimele cinci-șase zile, cel puțin din momentul în care noi am ajuns aici, în Harkov, când Harkovul, al doilea oraș ca mărime din Ucraina, a fost lovit.

Sunt oameni care au ieșit din locuințele lor. Câteva instituții aflate în imediat apropiere au fost evacuate și rămâne de văzut care va fi răspunsul autorităților, cel puțin până în momentul de față. Vedem foarte mulți militari, foarte multă poliție sosită la fața locului, de asemenea și mai multe ambulanțe, cel puțin trei-patru ambulanțe pe care le-am văzut în această zonă.

Alarmele au continuat să sune în Harkov, preț de zile la rând. De mai multe ori se duc lupte la aproximativ 15-20 km de Harkov, lupte grele, pentru că acolo se află armata rusă, care, spun ucrainenii, încearcă să o împingă în următoarele.

Înainte de aceste două lovituri nu s-au auzit alarmele. Alarmele antiaeriene nu au fost auzite. Așadar, pur și simplu cele două rachete au lovit această zonă", a relatat corespondentul Antena 3 CNN în Ucraina Laurențiu Rădulescu.

 

Subiecte în articol: Ucraina Război Ucraina Rusia
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile