Antena 3 CNN Externe Rușii au bombardat orașul Harkov. O bombă a lovit un loc de joacă. Sunt cel puțin 5 morți și 47 de răniți, printre care și copii

Rușii au bombardat orașul Harkov. O bombă a lovit un loc de joacă. Sunt cel puțin 5 morți și 47 de răniți, printre care și copii

atac rusi harkov
Rușii au bombardat orașul Harkov. Foto: Colaj foto/X
de R.K.    |    30 Aug 2024   •   17:10

Forțele ruse au atacat orașul Harkov pe 30 august cu bombe aeriene ghidate, ucigând cel puțin cinci persoane, inclusiv un copil, și rănind alte 47, au informat autoritățile locale, potrivit The Kyiv Independent.

Bombardamentul rus a lovit o clădire rezidențială cu 12 etaje dintr-un cartier al orașului, provocând un incendiu. Cel puțin trei persoane au fost ucise, a declarat primarul din Harkov, Ihor Terekhov.

Districtul Nemyshlianskyi din Harkov a fost și el atacat, ucigând un copil care se afla într-un loc de joacă.

Cel puțin 28 de persoane au fost rănite în lovituri, printre care și copii, a declarat guvernatorul Oblastului Harkov, Oleg Sîniehubov.

Președintele Volodimir Zelenski a cerut partenerilor să permită Ucrainei să lovească bazele aeriene militare de pe pământul Rusiei cu arme furnizate de Occident.

„Avem nevoie de decizii puternice din partea partenerilor noștri pentru a opri această teroare. Aceasta este o nevoie absolut justă. Și nu există niciun motiv rațional pentru a limita apărarea Ucrainei", a spus el în urma atacului.

„Această lovitură a fost efectuată folosind o bombă aeriană ghidată rusească - o lovitură care ar fi putut fi prevenită dacă Forțele noastre de Apărare ar fi avut capacitatea de a distruge avioanele militare rusești în bazele lor”, a mai spus Zelenski.

Atacurile împotriva centrelor populației din regiunea Harkov s-au intensificat după ce forțele ruse au lansat o nouă ofensivă transfrontalieră în partea de nord a regiunii în luna mai. 

Echipa Antena 3 CNN, la câțiva zeci de metri de bombardamentul rușilor

Echipa Antena 3 CNN, Laurențiu Rădulescu și Cosmin Herea, s-a aflat la câțiva zeci de metri de locul unde rușii au bombardat în Harkov.

 

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close