Antena 3 CNN Externe Elon Musk a șters postarea de pe Twitter în care instiga la asasinarea lui Joe Biden și Kamalei Harris

Elon Musk a șters postarea de pe Twitter în care instiga la asasinarea lui Joe Biden și Kamalei Harris

de Adrian Dumitru    |   

Miliardarul Elon Musk a șters, luni, o postare în care instiga la violență împotriva președintelui și vicepreședintei americane și pe care o publicase la puțin timp după a doua tentativă de asasinat împotriva lui Donald Trump, relatează CNN. În postare, proprietarul Twitter se întreba de ce Trump s-a confruntat cu două astfel de tentative „în timp ce nimeni nici măcar nu încearcă să-l asasineze pe Biden sau pe Kamala”.

Elon Musk a susținut, mai târziu, după ce a șters postarea revoltătoare, că ea a fost „o glumă”.

Inițial, el a refuzat să șteargă postarea, deși i se ceruse insistent pe parcursul zilei de duminică să o facă. Într-un alt mesaj adresat unui utilizator care-i cerea să șteargă postarea, Musk a spus „Nimeni nu încearcă măcar să o facă, deci argumentul meu e că nimeni nici nu va încerca”, scria miliardarul pe rețeaua sa socială.

Într-un final, Musk a fost convins să șteargă postarea de un mesaj în care i se argumenta că „intenția sa evidentă ar putea fi interpretată greșit.

„În regulă, nu vreau să fac și eu ce au făcut ei, nici măcar în glumă”, a scris Musk. Ulterior, a scris din nou că a șters postarea și că ea nu a fost decât o „glumă”.

Susținerile, mesajele și postările lui Elon Musk sunt tot mai rupte de realitate în ultima vreme, miliardarul devenind un principal răspânditor de conspirații, informații false sau înșelătoare și imagini falsificate cu ajutorul AI.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile