Antena 3 CNN Externe Dezbaterea Trump-Harris a fost mult mai urmărită decât cea Trump-Biden. Zeci de milioane de americani au privit duelul dintre cei doi

Dezbaterea Trump-Harris a fost mult mai urmărită decât cea Trump-Biden. Zeci de milioane de americani au privit duelul dintre cei doi

de Adrian Dumitru    |   

Dezbaterea prezidențială americană de marți noapte, între Kamala Harris și Donald Trump, a fost urmărită de un număr estimat de 67,1 milioane de oameni, cu 16 mai mult față de confruntarea precedentă, în urma căruia Joe Biden s-a retras din cursă, relatează The Guardian.

Este vorba de o creștere de 31% față de dezbaterea din iunie. Dezbaterea a fost organizată de ABC News și a fost difuzată pe 17 posturi diferite de televiziune. De cealaltă parte, dezbatarea Biden-Trump a fost urmărite de 51,3 milioane de oameni.

Totuși recordul absolut de urmăritor nu a fost bătut și încă este deținut de prima dezbatere între Donald Trump și Hillary Clinton, din 2016. Atunci, aproximativ 84 de milioane de oameni au urmărit confruntarea.

Prima dezbatere Biden-Trump din 2020 a fost urmărită de 73,1 milioane de oameni.

Confruntarea între cei doi rivali pentru Casa Albă a marcat o creștere a numărului de tineri și persoane de vârstă mijlocie care au urmărit dezbaterea – cu 53% mai mulți adulți între 18 și 49 de ani au urmărit dezbaterea Trump-Harris, față de Biden-Trump.

Dintre cei care au urmărit dezbaterea la televizor, cel mai mare număr au urmărit-o de pe Fox News, unul dintre posturile cunoscute ca fiind pro-republican și pro-Trump.

Harris a câștigat dezbaterea

Kamala Harris este percepută ca fiind câștigătoarea dezbaterii – un sondaj CNN a arătat că 63% dintre următori au creditat-o pe candidata democrată cu victoria în această dezbatere, în timp ce 37% au considerat că Trump a câștigat.

În ce privește susținătorii – 96% dintre cei care o susțin pe Harris au spus că ea a câștigat dezbaterea, în timp ce 69% dintre susținătorii lui Trump au spus și ei că Harris a avut o prestație mai bună decât fostul președinte.

Alte dezbateri până la alegerile din 5 noiembrie nu mai sunt programate, însă campania Harris a cerut organizarea unei noi confruntări imediat după încheierea primei.

CBS urmează să organizeze o dezbatere între candidații pentru vicepreședinte – democratul Tim Walz și republicanul JD Vance, pe 1 octombrie.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile