Antena 3 CNN Life Travel Destinația turistică extrem de căutată care vrea interzicerea construcției de noi hoteluri și vile, din cauza turismului excesiv

Destinația turistică extrem de căutată care vrea interzicerea construcției de noi hoteluri și vile, din cauza turismului excesiv

de Mia Lungu    |   

Indonezia a fost de acord să suspende construcția de hoteluri, vile și cluburi de noapte, în anumite zone de pe insula Bali, deoarece se confruntă cu supradezvoltarea terenurilor, a declarat luni un înalt oficial ministerial, potrivit CNN.

Guvernul efectuează un audit pentru a reforma turismul pe insulă, ca parte a eforturilor mai ample de a găsi un echilibru între economie și mediul și cultura locală.

Moratoriul face parte din încercarea guvernului de a reforma turismul în Bali, una dintre principalele atracții ale Indoneziei, pentru a încerca să crească calitatea și locurile de muncă, păstrând în același timp cultura indigenă a insulei.

Ce înseamnă un moratoriu asupra construcțiilor

Un moratoriu asupra construcțiilor moratoriu este o oprire temporară a construcției de noi clădiri într-o anumită zonă. Este adesea pusă în aplicare de administrațiile locale atunci când este necesară revizuirea și actualizarea legilor de zonare sau când există un deficit de resurse, cum ar fi apa sau electricitatea.

Hermin Esti, un înalt funcționar din cadrul Ministerului Coordonator al Afacerilor Maritime și Investițiilor, a declarat pentru Reuters că guvernul a fost de acord să stabilească moratoriul, deși calendarul exact este încă în discuție.

Sâmbătă, guvernatorul interimar al Bali, Sang Made Mahendra Jaya, a declarat că a sugerat guvernului central moratoriul în patru dintre zonele aglomerate din Bali, vizând dezvoltarea excesivă în scopuri comerciale, precum hoteluri, vile și cluburi de plajă.

Moratoriul s-ar putea întinde până la 10 ani, a declarat ministrul Luhut Pandjaitan, pe 8 septembrie, potrivit presei locale.

Luhut a declarat anterior că aproximativ 200.000 de străini locuiesc acum în Bali, contribuind la probleme precum criminalitatea, supradezvoltarea și concurența pentru locuri de muncă.

Sosirile străinilor în Bali au crescut de când Bali a fost redeschis pentru turism după pandemia COVID-19. Videoclipurile cu turiști care se comportă urât devin adesea virale, înfuriind rezidenții și stârnind reacții dure din partea utilizatorilor rețelelor sociale din Indonezia.

Cifrele guvernamentale arată că 2,9 milioane de vizitatori străini au sosit pe aeroportul din Bali în prima jumătate a anului, reprezentând 65% din totalul sosirilor străine pe cale aeriană în Indonezia.

În februarie, a fost introdusă o taxă de turism de 9 dolari pentru turiștii străini care intră în Bali, pentru a contribui la protejarea culturii acesteia. Autoritățile insulei speră să construiască o legătură feroviară care să lege aeroportul de destinațiile turistice populare pentru a decongestiona drumurile foarte aglomerate.

Ministrul Turismului, Sandiaga Uno, a avertizat luna trecută că sudul Bali este aproape de supra-turism.

„O creștere de 10% ne-ar putea împinge în acel teritoriu. Trebuie să evităm o situație precum cea de la Barcelona, unde turiștii au devenit dușmani publici”, a declarat acesta în comentariile raportate de agenția națională de știri Antara.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile