Antena 3 CNN Actualitate De ce nu a fost incinerat trupul lui Nicu Covaci, așa cum a cerut el înainte să moară

De ce nu a fost incinerat trupul lui Nicu Covaci, așa cum a cerut el înainte să moară

de Redacția Antena 3 CNN    |   

O membră a trupei Phoenix a vorbit în exclusivitate pentru Antena 3 CNN despre controversele legate de incinerarea trupului lui Nicu Covaci, despre testament şi ultimele dorinţe ale artistului. Ea a explicat că incinerarea nu a fost posibilă pentru că nu apare în testamentul oficial al lui Nicu Covaci, iar dorinţa familiei a primat. 

Lavinia Săteanu, membră a trupei Phoenix a declarat pentru Antena 3 CNN că Nicu Covaci nu a lăsat un testament autentic prin care să fie exprimată și juridic dorinta lui de a fi incinerat.

Declaraţia Laviniei Săteanu lămurește astfel precedenta precizare făcută de membrii trupei, în urmă cu două zile, când au afirmat că Nicu Covaci a lăsat o situație juridică complicată în privinţa a ceea ce se va întâmpla cu trupul lui după moarte. 

Astfel, doar dorinţa lui transmisă colegilor de trupă de a fi incinerat nu a mai contat juridic, în momentul în care familia a decis altceva, respectiv să fie îngropat după tradiția creștin ortodoxă, cum de altfel s-a și întâmplat miercuri seară, în mare grabă.

Nicu Covaci ar fi dorit ca după moarte să fie incinerat, iar jumătate din cenușă să fie aruncată în Marea Mediterană, în Spania, acolo unde a trăit în ultimii ani, iar cealaltă jumătate să fie depusă lângă cenușa mamei sale care a murit în 1992.

Nicu Covaci a fost înmormântat miercuri seară, cu o zi mai devreme decât se anunțase

Nicu Covaci, care a murit vineri, a fost înmormântat, miercuri seară, în Cimitirul Eroilor din Timişoara. Slujba a fost oficiată de Mitropolitul Banatului, ÎPS Ioan Selejan şi a avut loc într-un cadru restrâns.

Înmormântarea a avut loc la ora 18:00, iar porţile Cimitirului Eroilor din Timişoara au fost închise pentru ca aceasta să aibă loc într-un cadru privat.

Unul dintre prietenii lui Nicu Covaci a sărit gardul ca să fie prezent la înmormântare.

Iniţial, ceremonia trebuia să aibă loc joi, însă a fost devansată fără nicio explicaţie. 

Timp de două zile, sute de fani care l-au admirat şi preţuit pe Nicu Covaci i-au adus un ultim omagiu la Filarmonica Banat.

Subiecte în articol: Nicu Covaci inmormantari funeralii
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile