Antena 3 CNN Actualitate Cum arată de sus plaja din Vama Veche, după potopul din weekend. Imagini incredibile de pe litoral

Cum arată de sus plaja din Vama Veche, după potopul din weekend. Imagini incredibile de pe litoral

de Georgiana Marina    |   

Imagini incredibile pe litoral după cea mai puternică furtună din ultimele două decenii. Multe plaje sunt distruse după ce au fost acoperite de noroi şi resturi aduse de viituri, iar administratorii au adus excavatoare pentru a mai salva ce se poate. Cea mai afectată este plaja din Vama Veche.

După ploile torențiale și furtuna de vineri noapte și sâmbătă, mii de maşini ale turiştilor au fost avariate serios, iar zeci de locuinţe au fost inundate.

60 de oameni au avut nevoie de ajutor din partea pompierilor aduşi din trei judeţe pentru a interveni.

Vama Veche, altădată plină de turişti, este acum pustie şi distrusă. Şuvoaiele au măturat totul în cale. Au inundat hoteluri, pensiuni şi rulote şi au luat maşinile pe sus

Șeful DSU, Raed Arafat, a declarat duminică, după inundaţiile care au avut loc în ultimele zile pe litoral, că trebuie să ne aşteptăm la astfel de fenomene meteo extreme, nu doar în Constanţa, ci şi în alte zone. Oficialul i-a sfătuit pe cei care au dezactivat mesajele RO-Alert de pe telefoane, să le reactiveze.

În noaptea de vineri spre sâmbătă, când pentru județul Constanța au fost emise mai multe avertizări meteo cod portocaliu și roșu de averse și furtună, populația a primit mai multe mesaje Ro-Alert prin care a fost sfătuită să se adăpostească. Au fost peste 700 de apeluri la 112, iar peste 300 de pompieri au intervinit  pentru a îndepărta pagubele furtunii.

 

 

 

Subiecte în articol: Vama Veche ploaie pagube ploaie litoral plaja
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile