Antena 3 CNN Externe Corespondență Antena 3 CNN pe frontul din Ucraina. Armata lui Zelenski controlează 1.300 de kilometri pătrați din Rusia

Corespondență Antena 3 CNN pe frontul din Ucraina. Armata lui Zelenski controlează 1.300 de kilometri pătrați din Rusia

de Laurențiu Rădulescu    |   

Războiul dintre Rusia şi Ucraina intră într-o fază complicată. Ucrainenii lovesc la 900 de km în interiorul Rusiei. Aeroportul din zona Kazan a suspendat zborurile din cauza atacurilor. De asemenea, dronele ucrainene au incendiat miercuri dimineață mai multe rezervoare ale unui depozit de petrol din regiunea rusească Rostov. Laurențiu Rădulescu, trimisul special Antena 3 CNN, a explicat că au loc lupte intense și în Kursk și că Ucraina controlează, în prezent, o suprafață totală de 1.300 de kilometri pătrați din teritoriul Rusiei. 

Laurenţiu Rădulescu, trimisul special Antena 3 CNN în Ucraina: „Ucraina a atacat din nou în cursul nopții trecute, de această dată cu ajutorul dronelor, dar și cu ajutorul unor rachete care par a fi rachete de mare distanță, pentru că a lovit pentru a doua oară consecutiv, în mai puțin de patru zile Rostov-ul, iar acolo este un depozit cât se poate de important de petrol. În paralel au apărut informații foarte importante despre o nouă încercare a trupelor terestre care ar fi vrut să spargă acea graniță dintre Kursk și Belgorod. În cazul în care acest lucru se va întâmpla, trebuie știut că infanteriștii ucraineni pot lăți oarecum frontul din interiorul Federației Ruse, în zona în care au intrat în urmă cu aproximativ o săptămână, o săptămână și jumătate. Au loc lupte intense în acea zonă, în apropiere de Kursk. În continuare, spunea chiar președintele Volodimir Zelenski, în momentul de față Ucraina controlează o suprafață totală de aproximativ 1.300 km pătrați, dintre care 100 de localități în interiorul Federației Ruse.”

Incendii și explozii la un depozit de petrol din Rostov, după un atac ucrainean cu drone

Dronele ucrainene au incendiat miercuri dimineață mai multe rezervoare ale unui depozit de petrol din regiunea rusească Rostov. Deşi în spaţiul public au apărut deja imagini cu incendiile masive iscate, guvernatorul regiunii a precizat doar că dronele lansate de ucraineni au fost distruse, fără să menţioneze nimic despre rezultatul atacului. În ultimul timp, ucrainenii au atacat tot mai des depozitele de petrol ale Rusiei într-o tentativă de a le limita cât mai mult posibil capabilităţile militare.

Dronele ucrainene au incendiat mai multe rezervoare la depozitul de petrol Glubokinskaia din regiunea Rostov din Rusia, au anunţat miercuri mai multe canale ruseşti de Telegram

Guvernatorul din Rostov, Vasili Golubev, a declarat într-o postare pe Telegram că patru drone lansate de Ucraina au fost distruse deasupra regiunii, dar nu a menţionat un atac asupra unui depozit de petrol.

Acesta ar fi al doilea depozit de petrol din regiunea Rostov, lovit de dronele ucrainene. La 3 august, în urma unei operaţiuni a Serviciului de informaţii al apărării din Ucraina, a fost lovit cu drone un alt depozit de carburanţi şi lubrifianţi din regiunea Rostov, aparţinând uzinei Atlas, reaminteşte Ukrainskaia Pravda.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile