Antena 3 CNN Externe Corespondenţă Antena 3 CNN din SUA: Kamala Harris va ține primul discurs de candidat oficial al democraților la alegerile prezidențiale

Corespondenţă Antena 3 CNN din SUA: Kamala Harris va ține primul discurs de candidat oficial al democraților la alegerile prezidențiale

de Sabina Iosub    |   

Kamala Harris, vicepreședintele SUA și candidatul oficial al democraților la alegerile prezidențiale din noiembrie, va ține un discurs important în cadrul Convenţiei, joi seară, marcând finalul evenimentului de patru zile menit să sărbătorească candidaţii democraţi şi să le dea un impuls pentru restul campaniei. Sabina Iosub, trimisul special Antena 3 CNN în SUA, a declarat că „este seara cea mare”, pentru care democrații s-au pregătit cât de bine au putut.

Democraţii americani au confirmat-o oficial pe Kamala Harris drept candidata lor la alegerile prezidenţiale din 5 noiembrie, marţi seară, la Chicago, în timpul Convenţiei Naţionale a partidului. Harris este a doua femeie nominalizată de Partidul Democrat pentru alegerile prezidenţiale, de la crearea sa în 1828, iar dacă va fi aleasă va deveni primul președinte femeie din istoria Statelor Unite.

Delegaţiile din toate statele şi teritoriile SUA şi-au exprimat încă o dată sprijinul pentru Harris în cadrul unui vot însoţit de muzică, efecte de lumină, scurte discursuri şi multe aplauze în sală.

Harris fusese deja aleasă oficial de peste 4.500 de delegaţi ai partidului pentru a fi candidata democraţilor la alegerile prezidenţiale, în cadrul unui apel nominal online la începutul acestei luni.

Sabina Iosub, trimisul special Antena 3 CNN în SUA: „Este seara cea mare, seara în care Kamala Harris se va adresa publicului de aici, din Chicago, și tuturor americanilor. Este o seară pentru care s-a mers în crescendo, și cu discursurile, și cu mesajele, și cu spectacolul, tocmai pentru a pregăti cât se poate de bine acest moment. Nu ai cum în aceste zile, că ești democrat sau că ești republican, că ești în oricare stat din Statele Unite ale Americii sau în Europa, să nu vorbești despre ceea ce se întâmplă aici, pentru că din foarte multe puncte de vedere este o lecție, o lecție de comunicare politică, felul în care au livrat mesajele pe tot parcursul acestor zile. Când ziceai că au uitat o temă, veneau cu ea a doua zi mult mai bine construită, mult mai bine explicată. Așadar, astăzi, de exemplu, în discursul său, Kamala Harris este de așteptat să vorbească și despre una dintre problemele cele mai profunde din Statele Unite ale Americii, problema migrației și felul în care reușește să rezolve aceste situații, total opus de ceea ce și-ar dori Donald Trump, respectiv închiderea porților. S-a vorbit în aceste zile despre tot ceea ce înseamnă libertăți, inclusiv libertatea unei femei de a alege pentru sănătatea sa și pentru propria persoană. S-a vorbit și despre situația economică financiară a americanului de rând. Sigur, planul Kamelei Haris se referă în mod special la cei mai săraci dintre americani și la pătura de mijloc. Pentru ei democrații vor să taie taxele, să le reducă pe cât se poate taxele, impozitele, astfel încât să aibă o viață ceva mai ușoară.

În această seară, de asemenea, va fi abordată o chestiune care ieri a fost doar punctată de Tim Walz, vicepreședintele cu care Kamala Harris merge în această luptă - problema armelor în Statele Unite ale Americii. În toate aceste zile, în centrul discuției au fost oamenii, americanii, ce se poate face pentru ei. Am văzut și momente extrem de emoționante, cum a fost cel de aseară, din a treia zi a Convenției, în care Tim Walz le-a mulțumit celor din familia sa și le-a spus copiilor și soției că sunt totul pentru el, moment în care fiul său a izbucnit în lacrimi și a început să strige din lojă: „Acela este tatăl meu”. A fost un moment cu adevărat emoționant. N-a fost însă singurul și sunt convinsă că în fiecare moment din această ultimă seară vom avea parte de lucruri interesante.”

Convenţia Naţională Democrată, evenimentul oficial în care Partidul Democrat din SUA și-a nominalizat candidaţii la preşedinţie şi vicepreşedinţie, a început luni şi se va încheia joi. Kamala Harris va ține un discurs important în cadrul Convenţiei, joi seară, marcând finalul evenimentului de patru zile. În acest an, Convenţia are loc în oraşul Chicago, din statul Illinois.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile