Antena 3 CNN Externe VIDEO. Momente emoționante la Convenția Democrată: Fiul lui Tim Walz a izbucnit în lacrimi în timpul discursului tatălui său

VIDEO. Momente emoționante la Convenția Democrată: Fiul lui Tim Walz a izbucnit în lacrimi în timpul discursului tatălui său

tim walz si gus walz
Momentul emoţionant i-a captivat pe telespectatori. FOTO: Colaj Getty Images
de Bianca Chirilă    |    22 Aug 2024   •   18:22

Fiul în vârstă de 17 ani al guvernatorului din Minnesota, Tim Walz, a sărit în picioare, a izbucnit în lacrimi şi a aplaudat în timp ce tatăl său a acceptat oficial nominalizarea Partidului Democrat pentru funcţia de vicepreşedinte, miercuri, într-un moment emoţionant care a cucerit publicul Convenţiei Democrate de la Chicago. Pentru mulţi telespectatori de acasă, reacţia emoţionantă a lui Gus Walz faţă de tatăl său în timp ce acesta vorbea la DNC a fost punctul culminant al discursului lui Tim Walz, scrie The Washington Post.

Guvernatorul de Minnesota, Tim Walz, se afla pe scenă pentru a accepta nominalizarea partidului său pentru funcţia de vicepreşedinţie în cea de-a treia seară a Convenţiei Naţionale Democrate, când atenţia s-a îndreptat rapid spre mulţimea din sală, unde fiul său în vârstă de 17 ani s-a ridicat în picioare cu lacrimi în ochi, a arătat spre scenă şi a spus: „Acela este tatăl meu!”

Gus, fiul lui Walz, a sărit în picioare în timp ce tatăl său vorbea. Plângând şi arătând spre scenă, a strigat „Acela este tatăl meu”, o imagine care va rămâne probabil emblematică şi care s-a viralizat imediat.

„Hope, Gus şi Gwen, voi sunteţi întreaga mea lume şi vă iubesc”, a spus Walz chiar înainte ca Gus să se ridice în picioare.

Fiica sa, Hope, care îi făcea poze tatălui ei cu un aparat de unică folosinţă în timp ce acesta îşi rostea discursul, şi-a ridicat mâinile în formă de inimă.

Soţia lui Walz, Gwen, şi copiii săi i s-au alăturat pe scenă la sfârşitul discursului său, împreună cu alţi membri ai familiei. Gus l-a îmbrăţişat strâns pe tatăl său când discursul s-a încheiat.

Campania candidatei democrate Kamala Harris mizează pe caracteristicile din Midwest ale lui Walz şi pe ceea ce unii democraţi numesc masculinitatea sa modernă, pentru a face curte votanţilor indecişi şi independenţi la alegerile din 5 noiembrie.

Momentul emoţionant i-a captivat pe telespectatori

Momentul emoţionant de miercuri seara i-a captivat pe telespectatori. Fiul şi fiica sa, Gus şi Hope Walz, plângeau în timp ce Walz vorbea despre cum el şi soţia sa s-au luptat să aibă copii şi cum tratamentele de fertilitate au făcut posibilă conceperea lor.

Fertilizarea in vitro a fost pusă în pericol de o hotărâre luată în Alabama în februarie, potrivit căreia embrionii congelaţi sunt persoane şi că oricine îi distruge poate fi tras la răspundere. Această decizie fără precedent a provocat perturbări în ceea ce priveşte tratamentul pentru fertilizare in vitro în statul respectiv şi i-a determinat pe unii republicani să se distanţeze de această problemă după ce s-au confruntat cu reacţii negative.

Walz şi soţia sa, Gwen Walz, au declarat că şi-au conceput copiii folosind un tratament de fertilitate numit inseminare intrauterină, IIU.

Pe scena din Chicago, Walz a descris miercuri lupta lor pentru fertilitate drept o „agonie” şi a spus că protejarea tratamentelor precum cele pe care le-au folosit reprezintă „o mare parte din ceea ce înseamnă aceste alegeri”.

Reacţia emoţionantă a lui Gus a devenit virală pe măsură ce clipul s-a răspândit pe reţelele sociale cu hashtag-ul #thatsmydad. Pentru mulţi spectatori, a devenit punctul culminant al discursului lui Walz.

„Ştii că te-ai descurcat bine ca părinte atunci când copiii tăi sunt la fel de mândri de tine cum sunt Gus şi Hope de Tim Walz”, a scris senatoarea Amy Klobuchar pe X.

Într-un interviu acordat revistei People în această lună, Tim şi Gwen Walz l-au descris pe Gus ca fiind excepţional şi au spus că are o tulburare de învăţare non-verbală, ADHD şi o tulburare de anxietate, afecţiuni pe care le-au numit „puterea lui secretă”. Ei au declarat revistei că, la fel ca multe familii, a fost nevoie de timp pentru a afla cum să fie siguri că fac tot ce pot pentru a se asigura că Gus va fi pregătit pentru succes pe măsură ce creşte. Ei au spus că în cele din urmă a devenit clar pentru ei că problemele fiului lor sunt de fapt „puterea lui secretă” şi l-au descris pe Gus ca fiind „strălucit”, „un fiu şi un frate excelent”.

De altfel, copiii lui Walz au fost un motiv de mândrie în timpul mandatului său public de guvernator. Anul trecut, Walz a postat o fotografie în care sărbătorea absolvirea de către Hope a Universităţii de Stat din Montana şi, câteva luni mai târziu, a distribuit un videoclip devenit viral cu ei doi mergând la un bâlci. Toamna trecută, el a distribuit o fotografie cu el şi fiul său într-o maşină când Gus a trecut examenul de conducere auto, iar Tim Walz a scris că este un „moment de mândrie părintească”.

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close