Antena 3 CNN Externe CNN: Pagerele Hezbollah au sunat înainte de a exploda. „Au fost efectuate multe amputații”

CNN: Pagerele Hezbollah au sunat înainte de a exploda. „Au fost efectuate multe amputații”

de Robert Kiss    |   

O analiză inițială a modului în care au fost detonate pagerele membrilor Hezbollah arată că dispozitivele au sunat înainte de a exploda, a declarat ministrul sănătății libanez, Firass Abiad, potrivit CNN.

Ministrul a emis o declarație după ce a vizitat principalele spitale care tratează victimele atacului de marți. Multe dintre răni par să se fi produs atunci când oamenii și-au ridicat pagerele pentru a le verifica.

Abiad a spus că tratamentele s-au concentrat în mare parte pe față, ochi și mâini și că un număr mare de oameni au suferit arsuri. Au fost efectuate multe amputații, în special ale mâinilor, a adăugat el.  

Martorii au descris scenele dramatice de pe străzile din Beirut, deoarece exploziile de dispozitivelor de comunicații folosite de Hezbollah au transformat marți părți ale capitalei libaneze într-un „oraș zombi”, scrie CNN.

Un bărbat a spus că a văzut cadavre întinse pe străzi într-o parte de sud a orașului: „Am ieșit în stradă și am găsit suburbia ca și cum ar fi un oraș zombi”.

Un altul a descris confuzia și haosul în timp ce conducea pe străzile capitalei.

„Pe drumuri era sânge și oamenii erau transportați cu ambulanțe la spital, dar nu știam ce se întâmplă”, a declarat acesta pentru CNN.

Subiecte în articol: pagere Israel Liban Beirut Hezbollah
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile