Antena 3 CNN Politică Ciolacu spune că își va da demisia "în secunda următoare" dacă PNL iese de la guvernare: "Cred că încălcăm o linie roșie"

Ciolacu spune că își va da demisia "în secunda următoare" dacă PNL iese de la guvernare: "Cred că încălcăm o linie roșie"

de Vasile Marcu    |   

Premierul Marcel Ciolacu ameninţă că îşi dă demisia, "în secunda următoare" dacă PNL decide să iasă de la guvernare sau dacă votează moţiunea de cenzură. El a subliniat că nu trebuie confundat Guvernul României cu un guvern de coaliție.

În acest scenariu, ţara ar fi aruncată într-o criză totală cu două luni înainte de alegeri.

Întrebat cum se desfășoară ședința de Guvern în contxtul acestor tensiuni, Marcel Ciolacu a răspuns că "una e Guvernul, alta e Coaliția politică".

"Suntem în campanie electorală", a adăugat el, înainte de ședința de guvern.

"De obicei nu intră în ședința de Guvern decât proiecte care sunt avizate. Eu cred că în acest moment încălcăm o linie roșie, confundăm iarăși guvernul României cu un guvern de coaliție", a spus Ciolacu.

Conform surselor Antena 3 CNN, Ciolacu a avut discuții cu conducerea restrânsă a partidului și au pregătit scenarii pentru toate variantele posibile.  

Liderii PNL au convocat o şedinţă crucială la Vila Lac şi decid dacă vor ieşi de la guvernare. Decizia vine după ce Nicolae Ciucă a anunţat că nu mai exista Coaliţie, dar că miniştrii PNL rămân în Executiv.

Miercuri expiră şi ultimatumul de 24 de ore dat de Elena Lasconi pentru votarea moţiunii de cenzură care va fi depusă de USR. 

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile